Kabupatèn Tapin

kabupatèn ing provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia

Kabupatèn Tapin iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Rantau, kurang luwih 113 km saka Banjarmasin kutha krajan Provinsi Kalimantan Kidul. Kabupatèn iki nduwè sesanti Ruhui Rahayu (saka basa Banjar) artiné moga-moga Tuhan memberkati.

Kabupatèn Tapin
Lambang Kabupatèn Tapin
Lambang {{{nama}}}
Moto: Ruhui Rahayu (Basa Banjar)


300px
Peta lokasi {{{nama}}} di Kalimantan Kidul
Koordinat:
Propinsi Kalimantan Kidul
Pamaréntahan
 - DAU Rp.-
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0517
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web www.tapinkab.go.id

GéografiBesut

Kabupatèn Tapin dumunung ana ing sisih tengah rada ngidul Provinsi Kalimantan Kidul, wewengkon ing sajeroning koordinat 2°32’43" – 3°0'43" Lintang Kidul lan 114°46'13" – 115°30'33" Bujur Wétan. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 2.700,82 km2 lan sing ndunungi cacahé 141.266 jiwa (2000).

WewatesanBesut

Kabupatèn iki wewatesan:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Hulu Sungai Kidul
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Banjar
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Barito Kuala
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Banjar

KacamatanBesut

Suku bangsaBesut

Suku bangsa ing Kabupatèn Tapin ya iku:

  1. Suku Banjar: 114.265 jiwa
  2. Wong Jawa: 21.727 jiwa
  3. Suku Bugis: 106 jiwa
  4. Suku Madura: 1.296 jiwa
  5. Suku Bukit: 112 jiwa
  6. Suku Mandar: 1 jiwa
  7. Suku Bakumpai: 12 jiwa
  8. Suku Sunda: 1.244 jiwa
  9. Liyané: 2.503 jiwa

Pranala njabaBesut