Tuduhaké menu pokok

Kapuloan Nusa Tenggara

kapuloan ing Indonésia

Kapuloan Nusa Tenggara utawaKapuloan Sunda Kecil (saiki kadhangkala dianggo sajeroning péta-péta géografis donya), iku gugusan pulo-pulo ing sisih wétan Pulo Jawa, wiwit saka Pulo Bali ing sisih kulon, nganti Pulo Timor ing sisih wétan. Pulo Wetar sing dadi péranganing wewengkon Provinsi Maluku kanthi geologis uga kalebu sajeroning kapuloan Nusa Tenggara.

Nusa Tenggara
Géografi
Pernah Asia Tenggara
Koordhinat 9°00′S 120°00′E / 9.000°S 120.000°E / -9.000; 120.000
Kapuloan Kapuloan Sunda
Administrasi
Indonésia
Provinsi Bali,
Nusa Tenggara Kulon,
Nusa Tenggara Wétan
Timor Leste

Sacara administratif, Kapuloan Nusa Tenggara kalebu wewengkon nagara Indonésia, kajaba pérangan wétan Pulo Timor kalebu wewengkon nagara Timor Leste.

Ing wiwitan kamardikan Indonésia, kapuloan iki minangka wewengkon Provinsi Sunda Kecil sing kutha krajané ing Singaraja, saiki dumadi saka 3 provinsi. ya iku: Bali, Nusa Tenggara Kulon, lan Nusa Tenggara Wétan.

Isi

ÈtimologiBesut

Ing taun 1950-an Mantri Pendhidhikan lan Kabudayan Moh. Yamin njenengaké Kapuloan Sunda Kecil dadi Kapuloan Nusa Tenggara sing tegesé "Nusa" (pulo, kapuloan) sing dumunung ing tenggara Indonésia.[1]. Saiki jeneng "Nusa Tenggara" dipigunakaké déning rong laladan administratif: Provinsi Nusa Tenggara Kulon lan Nusa Tenggara Wétan.

Pulo-pulo utamaBesut

Uga delengenBesut

RujukanBesut