Kari abang

Kari abang ( Thai: แกงเผ็ด , RTGSkaeng phet, kocapan [kɛːŋ pʰèt], surem .: 'pedhes kari') punika populer Thai sajian dumadi saka abang kare tempel masak ing santen karo daging ditambahaké, kayata pitik, daging sapi, daging babi, bebek utawa urang, utawa sumber protein vegetarian kayata tahu .

Red curry
Kaeng phet mu.jpg
Red curry with pork
JinisCurry
Panggonan asalThailand
Woworan pokokCurry paste (garlic, shallots, (dried) red chili peppers, galangal, shrimp paste, salt, kaffir lime peel, coriander root, coriander seeds, cumin seeds, peppercorns, lemongrass), coconut milk
Buku masakan: Red curry  Médhia: Red curry
Sawetara bahan kanggo tempel

Pangkal kari kari Thai dhasar ( Thai: พริกแกงเผ็ด , RTGSphrik kaeng phet ) biasane digawe mortir lan pestle, lan tetep lembab sajrone proses persiapan. Pewarna abang asale saka lombok abang spur ( Thai: พริกแห้งเม็ดใหญ่ , RTGSphrik haeng met yai ) - yaiku phrik chi fa cabe abang. Úa utama kalebu (pepe) abang chili mrico, papak, shallots, galangal, tempel urang, uyah, kaffir jeruk godhong, katumbah ROOT, katumbah wiji, cumin wiji, peppercorns lan lemongrass . [1] Saiki, pasta kari abang Thailand sing disiapake kasedhiya ing pasar sing diproduksi kanthi jumlah akeh, lan uga kasedhiya ing jar botol sing diprodhuksi dening sawetara merek.

Bahan lan persiyapanBesut

Pasta kari abang sing wis disiapake dimasak ing panci kanthi minyak goreng, banjur ditambahake santan . [2] Banjur daging minangka sumber protein ditambahake menyang sup dasar kari. Maneka jinis daging bisa digawe kari abang, kayata daging pitik, daging sapi, daging babi, urang, bebek, utawa uga daging sing eksotis kayata daging kodhok lan ula . Nanging sing paling umum yaiku daging pitik, daging babi lan daging sapi. Daginge dipotong-potong. Aditif umume yaiku saos iwak, gula, godhong jeruk purut sing disigar, terong Thailand, tunas pring, kemangi thai ( bai horapha ). [3]

ReferensiBesut

  1. Mark Wiens (June 20, 2014). "Authentic Thai Red Curry Paste Recipe (พริกแกงเผ็ด)". Eating Thaifood. Dibukak ing 20 May 2015.
  2. Mark Wiens (June 20, 2014). "Authentic Thai Red Curry Paste Recipe (พริกแกงเผ็ด)". Eating Thaifood. Dibukak ing 20 May 2015.
  3. surfin' chef. "Scrumptious Thai Coconut Red Curry". Food.com. Dibukak ing 20 May 2015.