Kutha Madiun

kutha ing provinsi Jawa Wétan, Indonésia

Kutha Madiyun (Carakan: ꦑꦸꦛꦩꦢꦶꦪꦸꦤ꧀, Pegon: كَوتَ مَضِيُنْ), inggih punika salah siji kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 65.68 km pasagi.

Madhiun
كَوتَ مَضِيُنْ
ꦑꦸꦛꦩꦝꦶꦪꦸꦤ꧀
Kutha
Gendéra Madhiun كَوتَ مَضِيُنْ ꦑꦸꦛꦩꦝꦶꦪꦸꦤ꧀
Gendéra
Coat of arms of Madhiun كَوتَ مَضِيُنْ ꦑꦸꦛꦩꦝꦶꦪꦸꦤ꧀
Lambang
Sesanti: MADIUN BANGKIT:Bersih, Aman, Nyaman, Gagah, Kuat, Indah, Tenteram
Locator kota madiun.png
Pernahé Madiun ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi27 Juli 879
Pamaréntahan
 • WalikuthaH. Sugeng Rismianto, S.H., M.Hum.
Laladan
 • Gunggung65,68 km2 (2,536 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2010)
 • Gunggung170,964
 • Pepadhet26/km2 (67/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • BasaJawa, Madura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 351
Plat montorAE
Situs wèbwww.madiunkota.go.id
(ing basa Indonésia)
Alun–Alun Madiun ing taun 1951.

GéografiBesut

[1]Letak Wilayah: 111°BT-112°BT lan 7°LS-8°LS

Bates Wilayah: sisi Lor berbatesan karo Kecamatan Madiun, sisi kidul berbatesan karo Kecamatan Geger, sisi wetan berbatesan karo Kecamatan Wungu lan sisi kulon berbatesan karo Kecamatan Jiwan.

PamaréntahanBesut

Kutha Madiun ketata sajeroning 3 kacamatan, 21 kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Madiun yaiku:

Ékonomi & SosialBesut

Ing Madiyun akèh pabrik gula: Rejo Agung, Sudono, Rejosari, Pagotan, lan liya-liyané.

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut

Jawa Wétan


  1. RENCANA PROGRAM INVESTASI JANGKA MENENGAH BIDANG PU CIPTA KARYA, RPIJM (2021-10-11). "PROFIL KOTA MADIUN" (PDF). https://sippa.ciptakarya.pu.go.id/sippa_online/ws_file/dokumen/rpi2jm/DOCRPIJM_45526436fc_BAB%20IVBAB%204%20PROFIL%20KOTA%20MADIUN.pdf. Dibukak ing 2021-10-11. External link in |website= (pitulung)