Kutha Tidhoré Kapuloan

kutha ing Maluku Lor, Indonésia
(Kaelih saka Kutha Tidore)

Kutha Tidore Kapuloan inggih punika salah

Kutho Tidore Kapuloan
Kutha
Peparab: Kota Seribu Kearifan
Didunungi kawit31 Mèi 2003
Cacah warga
 • Gunggung115.406

sawijining kutha ing Provinsi Maluku Lor, Indhonésia.

Jembar wewengkoné watara 1.550,37 km² [1]. Kutha niki kutha jembar urutan katelu ing Indhonésia sawisé Kutha Palangka Raya lan Kutha Dumai.

Géografi Besut

Adhedasar astronomi, kutha Tidore Kapluoan dumunung watara 0° - 20° Lintang Lor nganti 0° - 50° Lintang Kidul lan watara 127°10’ - 127°45’ Bujur wetan [1]

Pamaréntahan Besut

Kutha Tidore ketata saking 5 kacamatan, 20 kalurahan lan 21 Désa. Kacamatan-kacamatan ing Kutha iki ya iku:

  1. Oba
  2. Oba Lor
  3. Tidore
  4. Tidore Kiduln
  5. Tidore Lor

Pratélaning Rujukan Besut

  1. a b "Kota Tidore Kepulauan Dalam Angka (2016)" (PDF). Badan Pusat Statistik. 2016-07-01. Dibukak ing 2023-09-20.

Uga delengen Besut

Pranala njaba Besut