Lading

Lading utawa mau uga kanthi jeneng péso yaiku sawijining piranti kanggo ngiris, nugel/ngethok lan nyuduk. Lading lumrahé kawangun saka piranti pangiris lan garan. Piranti pangiris lumrahé kagawé saka wesi utawa waja.

Lading
Péso

Lading dumadi saka rong pérangan, pérangan kang sepisanan yaiku garan kanggo cekelan lan pérangan kapindho yaiku wilahan.[1] Wilahan lading kagawé saka wesi/waja kang diwangun tipis lan dilandhepaké.[1] Garan lading lumrahé digawé sadawané cekelan tangan.[1] Lading wanguné mèmper pedhang.[1] Bédané yèn pedhang duwé wilah kang luwih dawa tinimbang lading.[1] Ana uga lading kang kagawé saka bahan 'anti karat'.[1] Saéngga ora gampang téyéngen.[1] Nalika kethul lading bisa diungkal/diasah saéngga dadi landhep manèh.[1]

Manawa lading ora kuwagang kanggo ngethok salah sijiné barang, bisa dipigunakaké graji utawa kapak.

JinisBesut

  • Kampak yaiku péso kang kanggo negor wit.[2]
  • Péso cukur yaiku péso kanggo nyukur rambut, jénggot.[2]
  • Péso dapur yaiku péso kanggo masak, kanggo ngiris bumbu utawa sayuran.[2]
  • Péso lipat yaiku péso kang gagangé bisa ditekuk.[2]
  • Péso makan yaiku péso kang kanggo ngiris daging nalika mangan.[2]
  • Péso sadap yaiku péso kanggo nyadhap karét.[2]
  • Péso wali yaiku péso kang ukurané cilik, landhep lan gunané kanggo ngukir.[2]
  • Péso bedhah yaiku péso kang dipigunakaké dhokter kanggo mbedhah pasien, bisa uga dipigunakaké praktikan ing laboratorium nalika praktikum.
  • Péso lipat

GladriBesut

Deleng ugaBesut

Cathetan sikilBesut

  1. a b c d e f g h artikata.com(diundhuh tanggal 8 Juni 2011)
  2. a b c d e f g cookingforengineers.com(diundhuh tanggal 8 Juni 2011)