Tuduhaké menu pokok

Las Vegas (uniné /lɑs ˈveɪgəs/); iku kutha paling padhet ing praja Nevada, kutha krajan Clark County, lan kutha resor gedhé misuwur kanthi internasional babagan indhustri main, panggonan blanja, lan panglipur. Las Vegas, dijuluki Kutha krajan Hiburan Donya, kang kawentar amarga akèh résor kasinoné lan panglipur sajinis. Sawijining kutha pensiunan lan kulawarga, Las Vegas dadi kutha paling padhet angka ing Amérikah Sarékat, miturut Biro Sensus AS ana 558.383 jiwa ing taun 2008.[3] Déné kang ndunungi wewengkon metropolitan Las Vegas ing taun 2008 ana 1.865.746 jiwa.

Kutha Las Vegas
Kutha
Gendéra Kutha Las Vegas
Gendéra
Official seal of Kutha Las Vegas
Lambang
Peparab: "Kutha krajan Hiburan Dunia",
"Kota Dosa"
Panggonan Las Vegas ing Kabupatèn Clark, Nevada
Panggonan Las Vegas ing Kabupatèn Clark, Nevada
NagaraAmérikah Sarékat
PrajaNevada
CountyClark County
Pamaréntahan
 • JinisDhéwan-pengelola
 • WalikuthaOscar B. Goodman (D)
 • Pengelola KotaDouglas Selby
Laladan
 • Kutha131,3 sq mi (340,0 km2)
 • Land131,2 sq mi (339,8 km2)
 • Water0,1 sq mi (0,16 km2)
Élepasi2.001 ft (610 m)
Cacah warga (2008)[1][2]
 • Kutha558.383
 • Pepadhet4.154/sq mi (1.604/km2)
 • Urban1.314.356
 • Métro1.865.746
 (angka 28 ing AS)
Zona wektuPST (UTC-8)
 • Usum panas (DST)PDT (UTC-7)
Kodhe laladan702
Kode FIPS32-40000
ID GNIS0847388
Situs wèbCity of Las Vegas Nevada

Géografi dan iklimBesut

Las Vegas dumunung ing tlatah gersang ing Clark County. Lingkungan saubengé didominasi déning tuwuhan ara-ara lan kauripan alasan, lan wewengkon iki uga rawan banjir bandhang. Kuth iki dumunung ing lembah kali lan pagunungan kang dikubengi déning pagunungan gersang.

IklimBesut

Iklim Las Vegas wujud iklim ara-ara gersang (Klasifikasi iklim Koppen BWh) kaya Ara-ara Mojave, dunungé kutha iki. Kutha iki olèh cahya srengéngé sadawaning taun lan duwé rata-rata 300 dina cerah saben taun, lan sethithik udan.

Kutha kembarBesut

RujukanBesut

Pranala njabaBesut