Leblebi

Leblebi ( Basa Turki: leblebi  ; Arab Mesopotamia: لبلبي leblebi; Arab: قضامة‎, salin aksara Qdameh, Qudamah‎  ; Persia: نخودچی Nokhodchi; Sisilia : Càlia)  minangka cemilan sing digawe saka kacang panggang, umume lan populer ing Iran, Suriah, Libanon, Irak lan Turki, lan kadhang dibumbui karo uyah, rempah-rempah panas, cengkeh garing, utawa permen sing dilapisi. Ing Tunisia, istilah kasebut nyebutake sup sarapan sing misuwur saka chickpea sing uga kalebu endhog lan roti basi .

Leblebi
Leblebi.jpg
Leblebi, dehulled
JinisSnack
Panggonan asalTurkey and Middle East
Woworan pokokChickpeas
Buku masakan: Leblebi  Médhia: Leblebi
Leblebi, nondehulled
Ajiné nutrisi saben 100 g (3.5 oz)
Ènergi1,493 kJ (357 kkal)
58.06 g
Serat panganan7.74 g
5.04 g
Saturasi0.74 g
19.94 g
Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.

Chickpeas sing digunakake kanggo leblebi dipilih kanggo bentuk, ukuran, warna, lan wektu panen, lan beda-beda miturut kultivar. Umume, wiji gedhe (8 –9 Diameter mm lan 30,0 –50,0 g bobote 100 kernel  ), cah ayu Kabuli kanthi warna sing luwih entheng, bunder, lan alus; jas wiji sing kandel lan lambung, gampang dicopot saka kernel dibutuhake. Wektu panen nemtokake proses tempering lan kualitas leblebi; cah ayu wis diresiki lan diklasifikasikake miturut ukuran, kanthi cah cilik sing durung berkembang, rusak, shrunken, lan pecah dibuwang.