Tuduhaké menu pokok

Prof. Dr. Meutia Farida Hatta Swasono (lair ing Yogyakarta, 21 Maret 1947; umur 72 taun)[1] inggih punika pulitikus Indonésia ingkang njabat dados anggota Dewan Pertimbangan Présidhèn wiwit 25 Januari 2010.[2] Sadèrèngipun punika, panjenenganipun njabat dados Mantri Nagara Pemberdayaan Perempuan Républik Indonésia wonten ing Kabinet Indonésia Bersatu (2004 ngantos 2009).[2] Meutia punika putrinipun tilas wakil présidhén lan proklamator Indonésia, Mohammad Hatta.[2] Panjenenganipun pikantuk gelar dhoktor ing babagan antropologi saking Universitas Indonésia nalika taun 1991.[2] Nalika taun 20022005 panjenenganipun dados Ketua Umum Yayasan Hatta.[2]

Meutia Hatta
Kabinet meuthia.jpg
Anggota Dewan Pertimbangan Présidhèn Bidang Pendidikan dan Kebudayaan
Linggih
25 Januari 2010 – 20 Oktober 2014
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéSubur Budhisantoso
Mantri Nagara Pemberdayaan Perempuan Républik Indonésia 7
Linggih
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéSri Redjeki Sumarjoto
Kang sawiséLinda Amalia Sari
Rerincèn dhiri
Lair(1947-03-21)Maret 21, 1947
Indonésia Yogyakarta, Indonésia
Bangsa Indonésia
Parté pulitikParte Keadilan dan Persatuan Indonesia
SisihanSri Edi Swasono
AlurMohammad Hatta (Ayah)
Wong tuwaMohammad Hatta (Ayah)
Siti Rahmawati Hatta (Ibu)
AlmamaterUniversitas Indonésia
PanggaotaPolitisi
ProfésiBirokat, Dosen
AgamaIslam

KariérBesut

  • Deputi Mantri Kabudaan lan Pariwisata RI babagan Pelestarian lan Pengembangan Kebudayaan, (23 Dhésèmber 2003-sapunika),
  • Ketua Jurusan D-3 Pariwisata Fisip UI, Jakarta, ngantos sapunika,
  • Ketua Umum Yayasan Hatta (2002-2005),
  • Ketua Umum Forum Konsultasi Pembinaan Kesejahteraan Sosial Masarakat Terasing, Departemen Sosial Républik Indonésia (1995-sapunika),
  • Peneliti tetap padha Pusat Penelitian Kemasyarakatan lan Budaya, Lembaga Penelitian Universitas Indonésia (1990-sapunika),
  • Pengajar di jurusan Antropologi Fisip Universitas Indonésia (1984-sapunika),
  • Mantri Nagara Pemberdayaan Perempuan Kabinet Indonésia Bersatu (2004-2009).[2]

Cathetan sukuBesut

  1. Dr Meutia Hatta Risaukan Pelecehan Perempuan dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)
  2. a b c d e f Meuthia Farida Hatta Swasono dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)

Pranala njawiBesut