Tuduhaké menu pokok

Prof. Dr. Meutia Farida Hatta Swasono (lair ing Yogyakarta, 21 Maret 1947; umur 72 taun)[1] inggih punika pulitikus Indonésia ingkang njabat dados anggota Dewan Pertimbangan Présidhèn wiwit 25 Januari 2010.[2] Sadèrèngipun punika, panjenenganipun njabat dados Mantri Nagara Pemberdayaan Perempuan Républik Indonésia wonten ing Kabinet Indonésia Bersatu (2004 ngantos 2009).[2] Meutia punika putrinipun tilas wakil présidhén lan proklamator Indonésia, Mohammad Hatta.[2] Panjenenganipun pikantuk gelar dhoktor ing babagan antropologi saking Universitas Indonésia nalika taun 1991.[2] Nalika taun 20022005 panjenenganipun dados Ketua Umum Yayasan Hatta.[2]

Meutia Hatta
Kabinet meuthia.jpg
Anggota Dewan Pertimbangan Présidhèn Bidang Pendidikan dan Kebudayaan
Linggih
25 Januari 2010 – 20 Oktober 2014
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungé Subur Budhisantoso
Mantri Nagara Pemberdayaan Perempuan Républik Indonésia 7
Linggih
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungé Sri Redjeki Sumarjoto
Kang sawisé Linda Amalia Sari
Rerincèn dhiri
Lair (1947-03-21)Maret 21, 1947
Indonésia Yogyakarta, Indonésia
Bangsa  Indonésia
Parté pulitik Parte Keadilan dan Persatuan Indonesia
Sisihan Sri Edi Swasono
Alur Mohammad Hatta (Ayah)
Wong tuwa Mohammad Hatta (Ayah)
Siti Rahmawati Hatta (Ibu)
Almamater Universitas Indonésia
Panggaota Politisi
Profési Birokat, Dosen
Agama Islam

KariérBesut

  • Deputi Mantri Kabudaan lan Pariwisata RI babagan Pelestarian lan Pengembangan Kebudayaan, (23 Dhésèmber 2003-sapunika),
  • Ketua Jurusan D-3 Pariwisata Fisip UI, Jakarta, ngantos sapunika,
  • Ketua Umum Yayasan Hatta (2002-2005),
  • Ketua Umum Forum Konsultasi Pembinaan Kesejahteraan Sosial Masarakat Terasing, Departemen Sosial Républik Indonésia (1995-sapunika),
  • Peneliti tetap padha Pusat Penelitian Kemasyarakatan lan Budaya, Lembaga Penelitian Universitas Indonésia (1990-sapunika),
  • Pengajar di jurusan Antropologi Fisip Universitas Indonésia (1984-sapunika),
  • Mantri Nagara Pemberdayaan Perempuan Kabinet Indonésia Bersatu (2004-2009).[2]

Cathetan sukuBesut

  1. Dr Meutia Hatta Risaukan Pelecehan Perempuan dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)
  2. a b c d e f Meuthia Farida Hatta Swasono dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)

Pranala njawiBesut