Tuduhaké menu pokok

Niccolò Machiavelli (3 Mèi 146921 Juni 1527) iku diplomat lan pulitikus Italia kang uga sawijining filsuf. Minangka ahli téyori, Machiavelli dadi figur utama sajeroning realitas téyori pulitik, panjenengané dikurmati ing Éropah wektu jaman Renaisans. Loro bukuné kang misuwur, Discorsi sopra la prima deca di Tito Livio (Diskursus tentang Livio) lan Il Principe (Sang Pangeran), wiwitané ditulis minangka pengarepan kanggo ndandani kaanan pamaréntahan ing Italia Lor, nuli dadi buku umum bab pulitik ing mangsa iku.

Niccolò Machiavelli
Santi di Tito - Niccolo Machiavelli's portrait headcrop.jpg
Lair3 Mèi 1469
Florence, Italia
Pati21 Juni 1527
Florence, Italia
PakaryaFilsuf, penulis, diplomat, pulitikus
GènreRenaissance philosophy, Realisme, Classical Republicanism
SubyèkPulitik, téyori militèr, sajarah

Il Principe, utawa Sang Pangeran mratélakaké tindhakan kang bisa utawa kudu dilakoni déning sawenèh wong kanggo nggayuh lan mempertahankan kakuasaan.

Jeneng Machiavelli, banjur diasosiasèkaké karo bab kang èlèk, nggawé halal cara apa waé kanggo nggayuh tujuan. Wong kang nglakoni tindhakan kaya mangkéné banjur diarani Makiavelis.

"Niccolò Machiavelli"

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut