Tuduhaké menu pokok

Papan Anggegana Paris-Charles de Gaulle

Papan Anggegana Paris-Charles de Gaulle (IATA: CDGICAO: LFPG) (Prancis: Aéroport Paris-Charles de Gaulle), ugi dipukenal minangka Papan Anggegana Roissy (utawi Roissy ing basa Perancis), ing Paris, minangka salah satungaling pusat penerbangan utama donya, ugi badhar udara internasional utama Perancis. Dipunsukani nama sasampuning Charles de Gaulle (1890-1970), pemimpin Pasukan Perancis Mardika lan pendiri Republik Kelima Perancis. Dumunung ing sapérangan pérangan komune, kalebet Roissy, 25 km ing timurlaut Paris.

Taun 2007, Papan Anggegana Charles de Gaulle mapan ing peringkat pisanan wonten ing pergerakan pesawat ing Éropah kanthi 552.721 pendaratan lan lepas landas[1], sanginggiling Frankfurt (492.569) lan Madrid (483.284). Miturut lalu lintas kargo, Papan Anggegana Charles de Gaulle ugi angka 1 ing Éropah kanthi 2.297.896 ton (2.532.970 ton AS)[2], sanginggiling Frankfurt (2.169.025 ton), lan Papan Anggegana Internasional Schiphol, (1.651.385 ton) lan Heathrow (1.395.909 ton). Miturut lalu lintas panumpang, Papan Anggegana Charles de Gaulle dumunung ing peringkat angka 2 ing Éropah kanthi 59.919.383 panumpang [3], ing sangandhaping Papan Anggegana Internasional London Heathrow (68.068.554), lan sanginggling Frankfurt (54.161.856) lan Madrid (52.143.275).

FaktaBesut

Ing salebeting filem lan karya sanèsipunBesut

Larangan fotografiBesut

Tanggal 7 November 2005, putusan prefektural 05-4979 medal, ngrujuk ing papan anggegana Charles de Gaulle. Hukum punika nglarang pamundhutan foto kanggé kapentingan pribadi tumrap benda ébah (tuladhanipun pesawat) utawi ingkang boten ébah (tuladhanipun yasan) ing salabeting "zone reservée" (wewengkon ingkang kalarang) saking "zone publique" (wewengkon umum).

Maskapé penerbangan lan kutha tujuanBesut

Terminal 1Besut

 
Foto udara Terminal 1
 
Papan pendhaptaran dangu Terminal 1

Terminal 2Besut

Wangunan A (Terminal 2A)Besut

Wangunan B (Terminal 2B)Besut

Wangunan C (Terminal 2C)Besut

  • Air France (Abidjan, Antananarivo, Bangalore, Brazzaville, Chennai, Cotonou, Delhi, Douala, Havana, Kinshasa, Libreville, Lomé, Mumbaï, Punta Cana, Saint Martin, Santo Domingo, Tehran-Imam Khomeini [pungkasan 25 Oktober], Yaoundé)
  • Emirates Airline (Dubaï)
  • Iran Air (Tehran-Imam Khomeini)
  • Vietnam Airlines (Hanoï, Ho Chi Minh City)

Wangunan D (Terminal 2D)Besut

  • Air Europa (Málaga, Valencia)
  • Air France (Athens, Berlin-Tegel, Bologna, Clermont-Ferrand, Copenhagen, Frankfurt, Hamburg, Lisbon, Marseille, Montpelier, Munich, Nantes, Oslo, Pau, Prague, Stuttgart, Turin, Vienna)
    • Air France dipunoperasikaken déning Airlinair (Limoges)
    • Air France dipunoperasikaken déning Brit Air (Bilbao, Brest, Clermont-Ferrand, Genoa, Nantes, Pisa, Strasbourg, Stuttgart, Trieste)
    • Air France dipunoperasikaken déning CityJet (Florence)
    • Air France dipunoperasikaken déning HOP! (Basel-Mulhouse, Bologna, Bremen, Brest, Clermont-Ferrand, Hanover, Leipzig, Ljubljana, Nuremberg, Pau, Pisa, Turin, Vigo)
  • Austrian Airlines (Vienna)
  • Czech Airlines (Prague)
  • Finnair (Helsinki)
  • Iberia (Barcelona, Madrid)
    • Iberia dipunoperasikaken déning Air Nostrum (Zaragoza)
  • Luxair (Luxembourg)

Wangunan E (Terminal 2E)Besut

  • Aeroflot (Moscow-Sheremetyevo)
  • Aeroméxico (Mexico City)
  • Air France (Amman, Atlanta, Bamako, Bangkok-Suvarnabhumi, Beijing, Belgrade, Boston, Buenos Aires-Ezeiza, Chicago-O'Hare, Conakry, Dakar, Damascus, Detroit, Guangzhou, Hanoï, Ho Chi Minh City, Hong Kong, Houston-Intercontinental, Istanbul-Atatürk, Johannesburg, London-Heathrow, Los Angeles, Manchester, Mexico City, Miami, Moscow-Sheremetyevo, New York-JFK, Newark, Ouagadougou, Papeete, Philadelphia, Pointe-à-Pitre, Rio de Janeiro-Galeão, Saint Petersburg, San Francisco, Santiago de Chile, São Paulo-Guarulhos, Seattle/Tacoma, Seoul-Incheon, Singapore, Tel Aviv, Washington-Dulles, Yerevan)
    • Air France dipunoperasikaken déning Airlinair (Bristol, Southampton)
    • Air France dipunoperasikaken déning Brit Air (Newcastle, Zagreb)
    • Air France dipunoperasikaken déning CityJet (Birmingham, Dublin, Edinburgh, London-City, Shannon)
    • Air France dipunoperasikaken déning HOP! (Aberdeen)
  • China Southern Airlines (Guangzhou)
  • Delta Air Lines (Atlanta, Cincinnati/Northern Kentucky, New York-JFK, Salt Lake City)

Wangunan F (Terminal 2F)Besut

2F1 (Penerbangan Schengen)

  • Air France (Amsterdam, Barcelona, Bordeaux, Budapest, Düsseldorf, Geneva, Lyon, Madrid, Milan-Linate, Milan-Malpensa, Naples, Nice, Rome-Fiumicino, Stockholm-Arlanda, Toulouse, Venice, Warsaw)
    • Air France dipunoperasikaken déning Brit Air (Rennes)
    • Air France dipunoperasikaken déning CityJet (Gothenburg-Landvetter)
    • Air France dipunoperasikaken déning HOP! (Gothenburg-Landvetter, Verona)
  • Alitalia (Milan-Linate, Milan-Malpensa, Rome-Fiumicino)
  • KLM Royal Dutch Airlines (Amsterdam)

2F2 (Tanpa Schengen)

Terminal 3 (sadèrèngipun T9)Besut

Maskapé kargoBesut

Terminal 1 Kargo

Terminal 2 Kargo

  • Air Contractors (Birmingham, Dublin, Glasgow-International, London-Stansted, Manchester, Shannon)
  • FedEx Express (Almaty, Amsterdam, Ancona, Athens, Barcelona, Berlin-Templehof, Birmingham, Basel-Mulhouse, Brussels, Budapest, Cologne/Bonn, Copenhagen, Delhi, Dublin, Dubai, Newark, Rome-Fiumicino, Frankfurt, Glasgow-International, Hanover, Hamburg, Hong Kong, Indianapolis, Seoul-Incheon, Indianapolis, London-Stansted, Lyon, Madrid, Manchester, Memphis, Marseille, Mumbaï, Munich, Milan-Malpensa, Newark, Nice, Tokyo-Narita, Prague, Shanghaï-Pudong, Subic Bay, Shannon, Stockholm-Arlanda, Stuttgart, Toulouse, Tel Aviv, Vienna, Warsaw)

Terminal 7 Kargo

  • Europe Airpost (Ajaccio, Brest, Bordeaux, Clermont-Ferrand, Dole, Lourdes-Tarbes, Limoges, Lyon, Montpellier, Marseille, Milan-Malpensa, Nice, Nantes, Pau, Marrakech, Rennes, Strasbourg, Toulouse)

CathetanBesut

Cathetan sukuBesut

Pranala njabaBesut

Umum
Runtuhipun Terminal 2E