Tuduhaké menu pokok

Paramaribo iku kutha krajan uga kutha gedhé dhéwé ing Suriname. Sing ndunungi gunggung 520.000 jiwa (2004). Kutha iki dumunung ing pasisir kulon Kali Suriname , watara 23 km saka segara. Jeneng Paramaribo iki manawa asalé saka jeneng sawijining désa India, Parmirbo (utawa Parmurbo utawa Parmarbo).

Paramaribo
Kaanan dalan Waterkant ing papan Paramaribo
Kaanan dalan Waterkant ing papan Paramaribo
Peparab: Par'bo
Nagara Suriname
DistrikDhistrik Paramaribo
Cacah warga
 • Estimate ({{{pop_est_as_of}}})542.946
Zona wektuART (UTC-3)

DhémografiBesut

Paramaribo jembaré 183 km ², minangka dhistrik paling ciut nanging 48% kang ndunungi Paramaribo nganut agama Kristen, Hindhu 14%, Muslim 9%, 4% duwé agama kang béda, 4% tanpa agama lan 21% ora njawab nalika dianakaké sènsus.

Basa kang paling akèh dipocapaké ing Paramaribo ing taun 2004 ya iku:

  • 66,4% Walanda
  • 9,2% Suriname (Sranan Tongo)
  • 8,6% Sarnami Hindustan
  • 4.0% Saramaccan
  • 2,8% Aucaans
  • 2,4% Jawa
  • 2,2% Inggris
  • 1,8% Cina
Sana Warisan Donya UNESCO
Historic Inner City of Paramaribo
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
 
TransMilenio Museo del Oro Station
JinisBudaya
Wewatonii, iv
Rujukan940
Tlatah UNESCOAmérika Latin dan Karibia
Sujarah prasasti
Prasasti2002 (Sési ke-26)

RujukanBesut

Pranala njabaBesut