Persebaya Surabaya

Persatuan Sepak bola Surabaya (disingkat Persebaya) ya iku sawijining tim bal-balan Indonésia kang basisé ana ing Kutha Surabaya, Jawa Wétan, Indonésia.[1] Persebaya saiki main ana ing Liga Premier Indonésia.[1] Wiwit taun 2010, kanthi anané kontroversi penyelenggaraan Liga Primer Indonésia (LPI), Persebaya banjur maleh dadi Persebaya 1927 dadi salah siji LPI.[1] Suporter saka tim Persebaya dikenal karo jeneng bonek (bondo nekat) amarga saking fanatike marang klub asal Kutha Surabaya iki.[1]

Persebaya Surabaya
Logo Persebaya
Jeneng dawaPersatuan Sepak bola
Surabaya
ParabanBajul Ijo (id: Buaya Hijau) (Inggris: The Green Crocodile)
Kekuatan Hijau (Inggris: Green Force)
Yasa1927
StadhiyonGelora Bung Tomo,
Surabaya, Indonésia
Momotan55.000
LigaLiga Super Indonésia,
2008-09Divisi Utama, Peringkat 4
(Juara Play-off)
Kandhang
Njaban
Current season

SajarahBesut

Persebaya didirikake déning Paijo lan M. Pamoedji tanggal 18 Juni 1927.[2] Ana ing wiwitan ngadege klub iki, Persebaya duwé jeneng Soerabhaiasche Indonesische Voetbal Bond (SIVB).[2] Nalika iku ana ing Surabaya uga ana klub kang jenenge Sorabaiasche Voebal Bond (SVB), bonden (klub) iki digawé nalika taun 1910 lan pemaine ya iku wong-wong Walanda kang ana ing Surabaya.[2] Nalika tanggal 19 April 1930, SIVB bareng karo VIJ Jakarta, BIVB Bandung (saiki Persib Bandung), MIVB (saiki PPSM Magelang), MVB (PSM Madiun), VVB (Persis Sala), PSM (PSIM Yogyakarta) mèlu andil ana ing laire Persatuan Sepak bola Seluruh Indonésia (PSSI) ana ing pertemuan kang dianakake ing Societeit Hadiprojo Yogyakarta.[2] SIVB ana ing pertemuan iku diwakili déning M. Pamoedji.[2] Setaun sawisé iku banjur kompetisi taunan antar kutha utawa perserikatan diselenggarakake.[2] SIVB bisa mlebu final kompetisi perserikatan nalika taun 1938.[2] Nalika Walanda kalah saka Jepang taun 1942, prestasi SIVB kang meh kabehan saka pemaine ya iku juru main pribumi lan ana sithik kang turunan saka Tionghoa bisa mlebu manèh menyang final sadurungé dikalahake déning Persis Sala.[2] Pungkasane nalika taun 1943 SIVB ganti jeneng dadi Persibaja (Persatuan Sepak Bola Indonésia Soerabaja).[2] Ana ing jaman iki Persibaja diketuai déning Dr. Soewandi.[2] Jaman semana, Persibaja bisa menagake lan dadi juara nalika taun 1950, 1951 lan 1952.[2]

PemainBesut

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
28   GK Endra Prasetya
1   GK Dimas Galih Pratama
5   DF Otavia Dutra
25   DF Sunaji
  DF Johan Ibo
  DF Nur Fasta
  DF Harry Salisbury
  DF Mat Halil
2   DF Erol Iba
3   DF Khusnul Yuli
No. Pos. Jeneng
10   MF Andik Vermansyah
9   MF Lucky Wahyu
11   MF Taufiq
17   MF Arif Ariyanto
  MF Aulia Ardi
7   MF John Tarkpor Sonkaliey
  MF Ryan Wahyu
  MF Jusmadi
  FW Miko Ardiyanto
  FW {{{name}}}
  FW I Made Wirahadi

Cathetan sukuBesut