Rd Mochtar

Haji Raden Mochtar utawi asring dipunsebat Rd. Mochtar (lair ing Cianjur, 1918) inggih punika pemeran Indonésia. Piyambakipun sampun wiwiti karier ing filem layar lebar ngantos dekade taun 1930 ngantos taun 1990an. Film kawiwitan ing taun 1935 ingkang irah-irahan Pareh, Het Lied Van Der Rijst kaliyan sutradara Mannus Franken saking Walanda. Filmnipun dipundukung déning Doenaesih, Soekarsih, lan T. Effendy.

Barkas:Rd Mochtar.jpg
Raden Mochtar
Rd. Mochtar
Siti Akbari postcard 1.jpg
Mochtar (right) with his frequent costar, Roekiah, in Siti Akbari (1939)
Lair1918
Cianjur, Dutch East Indies
PakaryanActor
Taun aktif1935–1991
Karya kondhang

BiografiBesut

Masa alit lan karir wiwitBesut

Raden Mochtar punika tiyang bangsawan Jawa. Piyambakipun berpendidikan Taman Siswa ing Bandung, Jawa Barat.[1][2]

Ing 1935 Mochtar gadhah peran dados pèran utama Mahmud ing filem Albert Balink Pareh.

Ing masa pendudukan Jepang (1942-1945), Mochtar ndhèrèk ing rombongan sancliwara Terang Bulan (1942), Bintang Surabaya (1943), Pasisir Warna (1946).[1]

Ing wanci produksi filem nyepi, piyambakipun mutusaken kanggé dados wong tani ing cerak Garut.[1] Lan ing pertengahan 1960 piyambakipun kesah haji ing Mekah lan piyambakipun miwiti akting malih ing taun 1970.[1]

FilmografiBesut

1930-1949Besut

1950-1960Besut

1960-1970Besut

1970-1980Besut

1980-1991Besut

PenghargaanBesut

Cathetan sukuBesut