Roy Binilang Bawatanusa Janis

H. Roy B.B. Janis, S.H., M.H. '(lair ing Jakarta , 22 Agustus 1957  – pati ing Jakarta , 28 Dhésèmber 2020 ing umur 63 taun) minangka salah sawijining politisi Indonesia. Lair kanthi jeneng Roy Binilang Bawatanusa Janis. Umume, masarakat ngerti dheweke minangka salah sawijining tokoh GMNI lan PDIP sanajan dheweke saiki wis nilar partai kasebut amarga ana konflik internal ing taun 2005.

H.
Roy B.B. Janis
S.H.
Anggota DPR-RI Fraksi PDIP daerah pemilihan DKI Jakarta
Linggih
1 Oktober 1999 – Maret 2005
PrésidhènAbdurrahman Wahid
Susilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéJabatan Baru
Kang sawiséSabam Sirait
Ketua Umum Partai Demokrasi Pembaruan 1
Wiwit linggih
1 Desember 2005
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéJabatan Baru
Rerincèn dhiri
LairRoy Binilang Bawatanusa Janis
(1957-08-22)22 Agustus 1957
Indhonésia DKI Jakarta, Indonesia
PatiDhésèmber 28, 2020(2020-12-28) (umur 63)
Indhonésia DKI Jakarta, Indonesia
BangsaIndhonésia Indonesia
Parté pulitik30px PDI Perjuangan (1998–2005)
PDP (2005–2020)
AnakKanti W Janis
AlmamaterUniversitas Indonesia
SMA Santa Theresia
Sekolah Tinggi Hukum Militer (STHM)
PanggaotaAkademisi, Praktisi Hukum, Politikus, dan mantan anggota DPR RI
ProfésiPolitikus
Kondhang awitPolitisi PDI-P dan pendiri PDP
AgamaIslam

Sejarah Pendidikan besut

Dheweke ngrampungake pendhidhikan dhasar ing Surabaya, banjur SMP ing Kanisius College Jakarta lan nglanjutake pendidikan menengah ing SMA Santa Theresia. Roy nglajengake sinau ing FHUI, Departemen Hukum Ukum. Tugas sarjana pungkasan mriksa hubungan presiden-wakil presiden sing judhule "Posisi Tiga Wakil Presiden miturut UU Konstitusi Indonesia". Kangge, pendhidhikan resmi pungkasan yaiku S-2 saka College Law Military (STHM), kanthi judhul skripsi "Analisis Juridis Implementasi lan Implikasi Memorandum Pangerten Pamrentah Indonesia lan GAM".

Diuji dening Ismail Suny sajrone uji coba tesis besut

"Nalika rampung nulis skripsi ing Fakultas Hukum Universitas Indonesia, pengawasku, Pak Harmaily Ibrahim SH. (almarhum) nyaranake supaya skripsi saya, kanthi irah-irahan "Posisi Tiga Wakil Presiden Miturut Hukum Konstitusi Indonesia" digawe dadi buku. Saran kasebut ora akeh banget amarga sawise ujian skripsi sing ditindakake langsung dening Prof. Dr. Ismail Suny, SH., MCL. Dheweke diwenehi skor paling dhuwur, yaiku "A" lan aku malah ditawani dadi tenaga pengajar sing nalika semana isih kurang, "kelingan Roy nalika ngluncurake skripsi sing wis diowahi dadi buku" Wakil Presiden utawa Sahabat ? " pungkasan wulan Juni 2008 kepungkur.

Nalika semana, ora ana panjaluk dosen sing diwenehake. Roy ora nerbitake tesis uga ora gelem dadi dosen. Nanging, sawise luwih saka 20 taun, skripsi kasebut katon luwih lengkap lan wis diterbitake, Roy uga rektor sekolah swasta swasta ing Jakarta. "Aku pungkasane bisa memenuhi panjaluk saka dosenku loro," jarene lega.

Sejarah Plancongan Politik besut

Kegiatan ing bidang politik diwiwiti sajrone pasinaon sarjana ing Fakultas Hukum, Universitas Indonesia wiwit taun 1977, lan liya-liyane, minangka administrator Senat Mahasiswa FH UI, Ketua Komisariat FHUI GMNI, aktif ing Gerakan Koperasi ing antarane generasi mudha lan ngrintis madege KOPINDO (Koperasi Pemuda Indonesia). Kagiyatan partai diwiwiti ing taun 1986 dadi anggota PAPPU Pusat (panitia Pemilihan Umum Pusat) PDI, diterusake kegiyatan minangka anggota DPD PDI DKI Jakarta 1994-1999.

PDI lan Politik 90an besut

Ing 1996, telung taun sawise "Kedadean Kongres Medan" sing nyebabake PDI dipisah dadi " Kubu Megawati]" lan " Kubu Soerjadi" dening Pesenan Anyar, ana serangan ing kantor DPP PDI Pro Mega sing misuwur kanthi " Kejadian 27 Juli" [1] ora suwe sawise dipilih dadi Ketua DPD PDI ing tanggal 12 Juli 1996. Banjur kapilih dadi Ketua DPD PDI Perjuangan DKI Jakarta [2] lan 30 kursi DPRD Level I. Ing Kongres PDI Perjuangan ing Semarang ing taun 2000, Roy kapilih dadi salah sawijining Ketua DPP PDI Perjuangan kanggo periode 2000-2005. Ing taun sing padha, dheweke uga nindakake haji menyang Tanah Suci Mekah karo kulawargane.

Karir politik ing Dewan Perwakilan Rakyat diwiwiti nalika dipilih dadi MPR-RI FPDI 1992-1997, sing nalika Sidang Umum MPR 1993, bebarengan karo anggota DPR / MPR FPDI liyane, "kumpul" ing: Grup taun 19 ", kanthi tujuan" nolak nominasi maneh Soeharto "dadi presiden ing Majelis Umum 1993. Anggota Grup 19 kalebu Megawati Soekarnoputri, Sophan Sophiaan, Tarto Sudiro , Laksamana Sukardi, Taufik Kiemas, Guruh Soekarnoputra, Royani Haminullah, Soetardjo Soerjogoeritno, Sukowaluyo Mintorahardjo, [[Marcel Beding] ], Aberson Marle Sihaloho], Sabam Sirait, Yahya Nasution lan kanca-kanca.

PDIP lan Era Politik Reformasi besut

Ing pemilihan 1999, Roy dipilih

  1. http : // print.kompas.com/read/xml/2008/07/29/0049523/megawati.disebut.tahu.rencana.penyerbuan.itu ...
  2. http://www.library.ohiou.edu/indopubs/1999 Archived 2015-07-22 at the Wayback Machine. /01/26/0021.html </ ref> 1996-2000 sing sukses nyebabake PDI Perjuangan menang ing DKI Jakarta ing Pemilihan 1999 kanthi menang 7 kursi DPR RI <ref name = "library.ohiou. edu"> "Salin arsip". Diarsip saka sing asli ing 2016-03-10. Dibukak ing 2021-05-11. {{cite web}}: Unknown parameter |akses- tanggal= ignored (pitulung); Unknown parameter |arsip-tanggal= ignored (pitulung); Unknown parameter |arsip-url= ignored (pitulung); Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)