Tuduhaké menu pokok

Sarajevo ya iku kutha krajan Bosnia-Herzegovina. Kutha iki duwé sajarah kang dawa lan émané uga sajarah kang gupak getih.

Sarajevo
Kutha
Kutha Sarajevo
Grad Sarajevo
Град Сарајево
Sarajevo.jpg
Gendéra Sarajevo
Gendéra
Official seal of Sarajevo
Lambang
Lokasi Sarajevo ing Bosnia lan Herzegovina (ijo petheng, tengah)
Lokasi Sarajevo ing Bosnia lan Herzegovina (ijo petheng, tengah)
CountryBosnia lan Hércegovina Bosnia lan Herzegovina
EntityFederasi Bosnia dan Herzegovina
KantonFlag of Sarajevo Canton.png Sarajevo Canton
Municipalities4
Pamaréntahan
 • MayorAbdulah Skaka (SDA)
Laladan[1]
 • Urban141,5 km2 (546 sq mi)
Élepasi518 m (1,699 ft)
Cacah warga (31 Agustus 2011)[2]
 • Kutha311.161
 • Pepadhet2.202,9/km2 (57,050/sq mi)
 • Urban438.757
 • Métro664,000
 • DemonymSarajlija
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Kode pos71000
Kodhe laladan+387 (33)
Situs wèbCity of Sarajevo
Sarajevo catholic church.JPG

Ana ing taun 1914, ing kutha iki Pangeran Makutha Austria, Franz Ferdinand dipatèni sawijining nom-noman Serbia, Garvillo Princip, sing marakaké pecahing Perang Donya Kapisan.. Nanging saiwsé 70 taun, ya iku taun 1984 kutha iki mlebu sajarah manèh kanthi anané Olimpiade mangsa salju kang dianaaké ing Sarajevo.

Nanging wolung taun sawisé iku getih wiwit muncrat manèh ing kutha iki ya iku kanthi pecahing perang sadulur antara ètnis Kroasia, Bosnia lan Serbia kang ngrebutaké kutha iki nalika kedadéan pecahing Nagara Kesatuan Yugoslavia.

Wektu iki Sarajevo sing ndunungi udakara 500.000 jiwa.

SajarahBesut

WisataBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Cathetan sukuBesut

  1. Sarajevo Official Web Site. About Sarajevo.Sarajevo Top city guide. Retrieved on 4 March 2007.
  2. "First release" (PDF). Federal Office of Statistics, Federation of Bosnia and Herzegovina. 31 August 2011. k. 3. Dijupuk 31 August 2011. 
  3. "Intercity and International Cooperation of the City of Zagreb". 2006–2009 City of Zagreb. Dijupuk 23 June 2009. 

Koordhinat: 43°50′51″N 18°21′23″E / 43.8476°N 18.3564°E / 43.8476; 18.3564 (Sarajevo) Koordhinat: Parameter: "type=" should be "type:"

Cithakan:Political divisions of Bosnia and Herzegovina Cithakan:Olympic Winter Games Host Cities