Setatsiyun Maos

Setatsiyun Maos (MA) yaiku setatsiyun sepur kelas gedhe tipe C sing terletak ing Karangreja, Maos, Cilacap. Setatsiyun sing terletak ning kadhuwuran +8 m iki klebu ning njero Daerah Operasi V Purwakerta. Setatsiyun iki berjarak sekitar 100 m seka jembatan dawa sing nglintasi Kali Serayu. Setatsiyun iki nduwe pitu jalur sepur karo jalur 2 mrupakan sepur lurus sarta jalur 6 lan 7 kanggo bongkar muat angkutan BBM.

Stasiun Maos

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun MA.png
  • Singkatan: MA
  • Nomor: 2016
Stasiun Maos.jpg
Setatsiyun Maos, 2019
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènCilacap
KecamatanMaos
DésaKarangreja
AlamatDalan Stasiun Maos
53272
Koordinat7°37′09″S 109°08′22″E / 7.6190643°S 109.139396°E / -7.6190643; 109.139396Koordhinat: 7°37′09″S 109°08′22″E / 7.6190643°S 109.139396°E / -7.6190643; 109.139396
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi V Purwakerta
Kelas setasiunGedhe tipe C[1]
PunggelanMA
Nomer setasiun2016
Dhuwuring stasiun+8 m
Kilometer
LayananPurwajaya, Wijayakusuma, Malabar, Mutiara Kidul, Lodaya, Kahuripan, Pasundan (reguler & tambahan), Kutojaya Kidul, Serayu, lan KA ketel/angkutan BBM
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung dan pengubahan jadwal keberangkatan di loket. Terdapat fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur7 (jalur 2: sepur lurus)
Kathahing peron4 (siji peron sisi lan siji peron pulo sing pada-pada rada cendhak)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Ning sebelah kulon setatsiyun iki wonten percabangan sing menyang Setatsiyun Cilacap. Unike, mung pirang atus meter seka percabangan ning arah Cilacap iki uwis ana setatsiyun sabanjure, yaiku Setatsiyun Kasugihan, sing bisa ketok seka njero sepur sing nglintas ing percabangan sing minuju Banjar.

Setatsiyun iki mrupakan setatsiyun mentok perjalanan Sepur ketel/angkutan BBM rute Maos-Kroya-Tegal pp. Mangkat seka Depot Pertamina sing terletak ning sisi wetan laut setatsiyun, sawise melaju ning arah wetan ngasi Kroya, terakhir minuju Tegal liwat Purwakerta-Slawi.[2]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. Majalah KA Edisi September 2014