Kabupatèn Cilacap

kabupatèn ing provinsi Jawa Tengah, Indonésia

Kabupatèn Cilacap (Carakan: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦖꦶꦭꦕꦥ꧀, Pegon: كَبُڤَتَينْ چِلَچَڤْ), iku salah sawijiné kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing pasisir kidul, kutha Cilacap iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 2.142,59 km² utawa hèktar.

Cilacap
كَبُڤَتَينْ چِلَچَڤْ
ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦖꦶꦭꦕꦥ꧀
Kabupatèn
Lambang Cilacap.jpg
Lambang
Sesanti: Jala Bumi Wijaya Kusuma Çakti
Locator kabupaten cilacap.gif
Pernahé Cilacap ing Jawa Tengah
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Tengah
Kutha krajanCilacap
Pamaréntahan
 • BupatiTatto Suwarto Pamuji
Laladan
 • Gunggung2.142,59 km2 (0.82.726 sq mi)
Cacah warga
 • Gunggung1.785.971
 • Pepadhet0.83/km2 (2.2/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Sundha, Arab, Cina lan liya-liya
 • BasaJawa, Sundha lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu, Buddha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 282 lan (+62) 280
Situs wèbwww.cilacapkab.go.id
(ing basa Indonésia)

SajarahBesut

GéografiBesut

Kabupatèn Cilacap panggonane ana antarané 108o4’30” garis ujur wétan lan 7o30’-7°45’20” garis lintang kidul. Iklime iklim tropis, curah udan paling dhuwur ana ing sasi November lan ngisor dhéwé ing sasi Mèi. Temperatur maksimum 32,6o lan minimum 24,2 o.

PamaréntahanBesut

Kabupatèn Cilacap ketata saking 24 kacamatan, 269 désa lan 15 kalurahan. Pratélan kacamatan ing Kabupatèn Cilacap ya iku:

PlesiranBesut

Uga delengenBesut

Cathetan sukuBesut

Pranala njabaBesut