Setatsiyun Temuguruh


Setatsiyun Temuguruh (TGR) yaiku setatsiyun sepur kelas II sing dununge ing Gendoh, Sempu, Banyuwangi ; kalebu ing Wilayah Operasional Jember IX ing ketinggian +196 meter. Sanajan diarani "Temuguruh", setatsiyun iki kanthi administratif dununge ing Desa Gendoh sing cedhak karo Desa Temuguruh . Setatsiyun iki duwe telung jalur sepur kanthi jalur 2 yaiku garis lurus, jalur 1 sing saiki ora bisa digunakake, lan jalur 3 kanggo nyebrang lan nyebrang ing antarane sepur.

Stasiun Temuguruh

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun TGR.png
  • Singkatan: TGR
  • Nomor: 5516
Stasiun Temuguruh 2019.jpg
Setatsiyun Temuguruh, dipoto seka njero Sepur Sri Tanjung, 2019
Letak
PropinsiJawa Wetan
KabupatènBanyuwangi
KecamatanSempu
KelurahanGendoh
Koordinat8°18′34″S 114°12′08″E / 8.309450°S 114.202139°E / -8.309450; 114.202139Koordhinat: 8°18′34″S 114°12′08″E / 8.309450°S 114.202139°E / -8.309450; 114.202139
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi IX Jember
Kelas setasiunII[1]
PunggelanTGR
Nomer setasiun5516
Dhuwuring stasiun+196 m
Kilometerkm 62+090 lintas Kalisat-Kabat-Banyuwangi Lama
LayananWijayakusuma, Mutiara Timur, Sri Tanjung, Tawang Alun, Probowangi, lan Pandanwangi
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung di loket. Terdapat fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass khusus keberangkatan KA jarak jauh/menengah.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur3 (jalur 2; sepur lurus)
Kathahing peron2 (siji peron sisi sing cendhak lan siji peron pulo sing rada dhuwur)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Jadwal sepurBesut

Ing ngisor iki jadwal sepur ing Setatsiyun Temuguruh per 10 Februari 2021 (manut Gapeka 2021).

  • Sepur antarkutha
No. Sepur Sepur Tumuju Kelas Teka Budhal
116/117 Wijayakusuma Banyuwangi Ketapang (KTG) Eksekutif & Ekonomi Premium 04.57 04.59
314/315 Tawang Alun Bangil (BG) bersambung Malang Kotalama (MLK) Ekonomi 05.59 05.01
180/181 Mutiara Wetan Banyuwangi Ketapang (KTG) Eksekutif & Ekonomi Premium 06.40 06.42
290/287 Sri Tanjung Surabaya Kota (SB) bersambung Yogyakarta Lempuyangan (LPN) Ekonomi 07.45 07.47
317 Probowangi Banyuwangi Ketapang (KTG) Ekonomi 11.41 11.43
118/115 Wijayakusuma Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Cilacap (CP) Eksekutif & Ekonomi Premium 12.12 12.14
318 Probowangi Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi 15.26 15.28
182/179 Mutiara Wetan Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Premium 18.12 18.14
288/289 Sri Tanjung Banyuwangi Ketapang (KTG) Ekonomi 19.21 19.23
316/313 Tawang Alun 23.01 23.03
Sepur Pandanwangi
Menyang Banyuwangi Ketapang Menyang Jember
No. Sepur Teka Mangkat No. Sepur Teka Mangkat
379 07.13 07.15 380 10.33 10.35
381 15.56 15.58 382 18.57 18.59

GambarBesut

ParipustakaBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.