Stroberi kebon (utawa mung strawberry ; Fragaria × ananassa ) [1] minangka spesies hibrida sing tuwuh ing genus Fragaria, sing sacara kolektif dikenal minangka stroberi, sing ditandur ing saindenging jagad kanggo woh - wohan . Woh iki disenengi kanthi aroma khas, warna abang mbranang sing padhang, tekstur jus, lan rasa legi. Woh iki dikonsumsi kanthi jumlah akeh, panganan seger utawa panganan sing wis disiyapake kayata sele, jus, pai, es krim, susu, lan coklat . Rasa perasa stroberi lan aroma uga digunakake ing maneka werna produk kayata permen, sabun, lip gloss, parfum, lan liya-liyane.

Closeup of a healthy, red strawberry
Fragaria × ananassa 'Gariguette,' kultivar sing ditandur ing Prancis sisih kidul
Kembang Stroberi
Fragaria × ananassa ing Taman Botani UBC
Gardener Organik Nyekel Stroberi Bantalan Juni Gedhe
Nutrition
PerfectStrawberry.jpg
Ajiné nutrisi saben 100 g (3.5 oz)
Ènergi136 kJ (33 kkal)
7.68 g
Gula4.89 g
Serat panganan2 g
0.3 g
0.67 g
Vitamin
Tiamin (B1)
(2%)
0.024 mg
Riboflavin (B2)
(2%)
0.022 mg
Niasin (B3)
(3%)
0.386 mg
Asem pantotènik (B5)
(3%)
0.125 mg
Vitamin B6
(4%)
0.047 mg
Folat (B9)
(6%)
24 μg
Colin
(1%)
5.7 mg
Vitamin C
(71%)
58.8 mg
Vitamin É
(2%)
0.29 mg
Vitamin K
(2%)
2.2 μg
Mineral
Kalsium
(2%)
16 mg
Wesi
(3%)
0.41 mg
Magnésium
(4%)
13 mg
Mangan
(18%)
0.386 mg
Fosforus
(3%)
24 mg
Potasium
(3%)
154 mg
Sodhium
(0%)
1 mg
Sèng
(1%)
0.14 mg
Komponèn liyané
Banyu90.95 g
Fluoride4.4 µg

Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
Sumber: Sasana Dhata Gizi USDA

ReferensiBesut

  1. "Berry antioxidants: small fruits providing large benefits". Journal of the Science of Food and Agriculture. 94 (5): 825–33. March 2014. doi:10.1002/jsfa.6432. PMID 24122646.