Ing musik utawa karawitan sajeroning gamelan Jawa, srepeg iku siji wangun gendhing nalika ngiringi pagelaran wayang.

Tata wanguné ya iku:

...N...N ...N...N
TPTPTPTP TPTPTPTP

ing ngendi kaloro larikan dimainaké bebarengan, lan T nuduhaké thuthukankethuk, P thuthukan kempul, lan N thuthukan kenong. Kenong lan kempul tansah mainaké seleh.

Gongané nduwèni dawa sing béda-béda, miturut patheté. Suwuk bisa dipungkasi ing ngendi waé sajeroning siklus iki, miturut aba-aba saka kendhang utawa kepyak. Wangun mélodhis srepeg iku cetha, amarga dumadi saka seleh ganti gumanti karo not sacedhaké.

Irama srepeg iki racaké cepet lan dimainaké ing irama lancar.

RéferènsiBesut

  • Neil Sorrell. A Guide to the Gamelan. London: Faber and Faber, 1990. Page 70.


 
Piranti gamelan
 

Gong | Kempyang | Kethuk | Kempul | Kenong | Saron | Demung | Slenthem | Slentho | Bonang | Gendér | Gambang | Angklung | Kecapi | Siter | Celempung | Suling | Rebab | Kendhang | Bedhug | Kecer | Kepyak | Kemanak