Subotica (Basa Serbia: Суботица, Subotica, Ngenani wuni iki listen , Basa Hongaria: Szabadka) iku kutha lan munisipalitas ing Serbia sisih lor, ing provinsi otonom Vojvodina. Kutha iki dumunung ing garis lintang 46.07° Lor, 19.68° Wétan, watara 10 km saka tapel wates karo Hongaria.

Subotica City Hall

Minangka kutha gedhé dhéwé nomer loro ing Serbia (1919), Subotica uga dadi kutha nomer loro gedhé dhéwé ing tlatah Vojvodina sawisé kutha Novi Sad. Kutha iki sing ndunungi multi ètnis cacahé 148,401 (sensus 2002), kanthi mayoritas wong Hongaria. Dina iki, Subotica dadi kutha piling gedhé nomer lima ing Serbia. Kutha iki minangka pusat aministrasi ing dhistrik Bačka Lor (North Bačka District).

PanggonanBesut

 
Map of Subotica municipality

The Subotica municipality comprises the Subotica city, the town of Palić and 17 villages. The villages are:

Pérangan kuthaBesut

Kutha kembarBesut

Kutha partnerBesut

Pranala njabaBesut