Lucia Francisca Susi Susanti utawa kondhang karo Susi Susanti (Hanzi: 王蓮香, Pinyin: Wang Lian-xiang, lair ing Tasikmalaya, Jawa Kulon, 11 Fèbruari 1971; umur 49 taun) iku juru main bulu tangkis Indonésia.[1] Pemain bulutangkis putri paling apik kang tau diduwèni Indonesia iki saktemené uwes seneng karo permainan bulutangkis awit lungguh ing bangku SD.[2] Panjurung wong tuwané ndadèkaké dheknen mantep dadi atlet bulutangkis.[2] dhèwèké iyo wiwit karir bulutangkis ing klub pak leké, PB Tunas Tasikmalaya.[2] 2

Susi Susanti
Susi susanti.jpg
Katerangan pribadi
Jeneng jangkepLucia Francisca Susi Susanti
Nagara Indonésia Tasikmalaya, Indonesia
Dhuwur1.61 m (5 ft 3 12 in)
Tangan sing dipigunakakékanan
Tunggal putri
Urut dhuwur dhéwé1

Sawisé latihan kira-kira 7 taun suwiné lan menangak kejuaraan bulutangkis tingkat junior, ing taun 1985 dhèwèké pindah menyang Ibu Kota Indonésia.[2] iku wektu isih kelas 2 SMP, tanapi wis mikir serius ing donya bulutangkis.[2] dhèwèké nikah karo Alan Budikusuma, bareng-bareng ngraih medali emas ning Olimpiadé Barcelona 1992. Saliyané iku, susi tau ngintuk medali perunggu ing Olimpiadé Atlanta 1996.[2]

International Badminton Federation (saiki Badminton World Federation) nalika wulan Mèi 2004 maringi penghargaan Hall Of Fame karo Susi Susanti.[2] Pemain Indonesia liyané kang intuk penghargaan Hall Of Fame ya iku Rudy Hartono Kurniawan, Dick Sudirman, Christian Hadinata, lan Liem Swie King.[2]

Prestasi[2]Besut

Penghargaan[2]Besut

Pranala njabaBesut

Cathetan sukuBesut

  1. [1] dipununduh tanggal 10 juni 2011
  2. a b c d e f g h i j [2] dipununduh tanggal 10 juni 2011