Bagéyan saka sèri Islam
Ushul fiqih

(Sumber-sumber hukum Islam)

Fiqih
Ahkam
Gelar cendekiawan

Ushul fiqih (basa Arab:أصول الفقه) iku èlmu ukum sajeroning Islam kang nyinaoni kaidah-kaidah, téyori-téyori lan sumber-sumber kanthi rinci kanggo ngasilaké ukum Islam kang dijupuk saka sumber-sumber mau.[1]

Sumber-sumber ukum IslamBesut

Sajeroning yurisprudensi Islam kaloka papat sumber utama yakuwi:

  1. Al Qur'an , kitab suci agama Islam
  2. Sunat, sikap, tindakan, pocapan lan cara utawa tradhisi Muhammad
  3. Ijma, kesepakatan antara para ulama
  4. Qiyas, pengkiasan karo prakara kang wis diweruhi hukumé

RujukanBesut

Pranala njabaBesut

  • Usul al Fiqh al Islami, Source Methodology in Islamic Jurisprudence [1]