Tuduhaké menu pokok

Bagéyan saka sèri Islam
Ushul fiqih

(Sumber-sumber hukum Islam)

Fiqih
Ahkam
Gelar cendekiawan

Mullah (Basa Pèrsi: ملا) iku salah sawiji sesebutan kang biyasa diwènèhaké marang ulama agama Islam. Sesebutan iki asal saka tembun basa Arab mawla utawa maula, kang bisa ateges 'pamimpin' utawa 'pelindhung'. Ing sawatara wewengkon ing Iran, Turki, Asia Tengah lan anak bawana India, wujud bab kang umum mènèhi sesebutan Mullah marang pemuka agama utawa pangurus masjid [1]

Lukisan para Mullah ing sangarepé raja dinasti Safawi, Iran.

RéferènsiBesut

  1. Roy, Oliver, 1996. Failure of Political Islam, Harvard University Press, hlm 28-29. ISBN 978-0674291416