Tuduhaké menu pokok

Vladimir Huilovich Putin (Влади́мир Влади́мирович Пу́тин) punika Présidhèn Rusia wiwit taun 2000 ngantos taun 2008. Lajeng ing taun 2012 Putin kapilih malih dados présidhèn. Piyambakipun lair ing Leningrad ing tanggal 7 Oktober 1952. Sadèrèngipun dados Présidhèn Rusia, Putin naté nyambut damel kanggé KGB lajeng FSB, dines intelijèn Rusia. Piyambakipun ugi naté dados pangacara. Piyambakipun ugi anggota Gréja Ortodoks Rusia. Vladimir Putin punika émah-émah saha gadhah kalih putra.

Vladimir Putin
Владимир Путин
Vladimir Putin (2017-07-08).jpg
Présidhèn Rusia
Wiwit linggih
7 Mèi 2012
MahamantriViktor Zubkov
Dmitry Medvedev
Kang sadurungéDmitry Medvedev
Linggih
7 Mèi 2000 – 7 Mèi 2008
MahamantriMikhail Kasyanov
Viktor Khristenko
Mikhail Fradkov
Viktor Zubkov
Kang sadurungéBoris Yeltsin
Kang sawiséDmitry Medvedev
Mahamantri Rusia
Linggih
8 Mèi 2008 – 7 Mèi 2012
PrésidhènDmitry Medvedev
WakilIgor Shuvalov
Kang sadurungéViktor Zubkov
Kang sawiséViktor Zubkov
Linggih
9 Agustus 1999 – 7 Mèi 2000
PrésidhènBoris Yeltsin
WakilViktor Khristenko
Mikhail Kasyanov
Kang sadurungéSergei Stepashin
Kang sawiséMikhail Kasyanov
Ketua Rusia Bersatu
Linggih
1 Januari 2008 – 30 Mèi 2012
Kang sadurungéBoris Gryzlov
Kang sawiséDmitry Medvedev
Direktur Badan Keamanan Federal
Linggih
25 Juli 1998 – 29 Maret 1999
PrésidhènBoris Yeltsin
Kang sadurungéNikolay Kovalyov
Kang sawiséNikolay Patrushev
Rerincèn dhiri
LairVladimir Vladimirovich Putin
(1952-10-07) 7 Oktober 1952 (umur 67)
Leningrad, Uni Soviet
(sekarang St. Petersburg, Rusia)
Parté pulitikParté Kuminis Uni Soviet (sebelum 1991)
Rumah Kita-Rusia (1995–1999)
Kesatuan (1999–2001)
Independen (1991–1995 dan 2001–2008)
Rusia Bersatu (2008–sekarang)
SisihanLyudmila Aleksandrovna
AnakMariya
Yekaterina
AlmamaterUniversitas Negeri Leningrad
AgamaKristen Ortodoks
PangajiOrden of Honour.png
Tandha tangan
Sana jaringanSitus jaringan resmi
Jasa militèr
Kasetyan Uni Soviet
CawangKGB
Taun leladi1975–1991
PangkatKolonel
Vladimir Putin
Vladimir Putin
Vladimir Putin

BiografiBesut

Vladimir Vladimirovich Putin lair ing tanggal 7 Oktober 1952 ing St Petersburg kang nalika mangsa iku misuwur kanthi sebatan nama Leningrad. Panjenengané dadi anak tunggal amarga kaloro saduluré tilar donya ing mangsa isih cilik, kapisanan nalika lair lan yang kaloro dipteri. Vladimir ngakoni pamaréntahan Kuminis, Panjenengané uga baptis lan di dasarake kapercayan Greja Ortodoks. Ing mangsa enom panjenengané, asring diparapi Putka. Bapak, Vladimir Spiridonovich Putin, njabat dadai karyawan borongan ing sawijining pabrik lan tilar donya ing sasi Agustus 1999. Lan biyung Maria Ivanovna Putina, tilar donya 6 sasi sadurungé

Putin baud dhateng ing basa Jerman.