Tuduhaké menu pokok
Warsawa
POL Warszawa COA.svg
Lambang Warsawa
POL Warszawa map.svg
Lokasi Warsawa
Sesanti:
Latin: Contemnit procellas (Jawa:"Nglawan prahara")
Latin: Semper invicta (Jawa: "Nitya jaya")
Katrangan cekak
Provinsi: Mazowia (mazowieckie)
Jembar: 517,24 km²
Padunung: 1 726 581 (2014) jiwa (aglomerasi: 2,87 yuta jiwa)
Pelat nomer kendaran motor: W
Situs wèb resmi: um.warszawa.pl
Pulitik
Walikutha: Hanna Gronkiewicz-Waltz

Warsawa (Polen Warszawa) iku ibu kutha Polen. Kutha iki sing ndunungi 1,7 yuta jiwa nanging ing wewengkon saubenging kutha iki ana mèh 3 yuta jiwa sing ndunungi.

Kutha iki diliwati kali Wisła (Inggris lan Latin Vistula). Warsawa ugi kutha krajan provinsi Mazovia.

Isi

Sajarah cekakBesut

Warsawa dudu kutha tuwa dhéwé ing Polen ing salah sijining kutha sing tuwa. Kutha iki wis dicathet ing taun 1241. Kutha iki dadi kutha krajan Polen ing taun 1596 nalika Ratu Polen pindhah.

Ing Perang Donya II, kutha iki dibedhah lan dibesmi bala Nazi Jerman. Ghetto Yahudi dibesmi ing taun 1943 lan sakutha diratakaké karo lemah ing taun 1944. Kabèh sing ndunungi dipatèni utawa diusir. Sawisé perang, kutha kuna dibangun manèh. Saiki kutha Warsawa kalebu Situs Warisan Donya UNESCO.

Uga delengenBesut

Klub-klub Ulah ragaBesut

GladriBesut

Pranala njabaBesut