Bobby Fischer

Robert James "Bobby" Fischer (Chicago, Illinois, AS, 9 Maret 1943Reykjavik, Èslan, 18 Januari 2008) iku sawijining juru main catur misuwur Amérikah Sarékat siji-sijiné sing naté menang Patandhingan Catur Donya resmi ing taun 1972 sing dianakaké ing Reykjavik, Èslan nglawan Boris Spassky sing asalé saka Uni Sovyèt. Kamenangan Bobby Fischer iku kala iku dianggep kamenangan simbolis kapitalisme marang kuminisme.

Bobby Fischer
Bobby Fischer 1960 in Leipzig.jpg
Bobby Fischer (1960) ing Leipzig.
Jeneng pepak Robert James Fischer
Negara  Amérika Sarékat
Lair (1943-03-09) Maret 9, 1943 (umur 78)
Chicago, Illinois
Tilar donya 18 Januari 2008
Reykjavik, Èslan
Gelar Grandmaster
Juwara Donya 1972-1975 (FIDE)
Peringkat paling dhuwur 2785 (Juli 1972)

Nanging ing taun-taun sabanjuré, Bobby Fischer dadi radikal lan ndarbèni paham anti-Amérikanisme, anti-imperialisme, lan anti-Seminisme. Ing taun-taun pungkasan uripé, dhèwèké manggon ing Èslan.

Pranala njabaBesut