Bruno Mars
Bruno Mars nalika manggung ing Las Vegas, Nevada ing tanggal 19 September 2010.
Pratélan latar wuri
Jeneng lairPeter Gene Hernandez
SakaLos Angeles, California, United States
GénrePop, alternative hip-hop, soul, R&B
PakaryanPenyanyi, penulis lagu, prodhuser rekaman
PirantiVocal, drum, gitar, keyboard, bass
Mangsa akarya2007–sspuniks
LabèlAtlantic Records, Elektra Records
Sing magepokanThe Smeezingtons, B.o.B, Cee-Lo Green, Travie McCoy
Sana jaringanBrunomars.com

Bruno Mars inggih punika penyanyi Pop, Hip Hop, Soul, R&B, lan dados tiyang ingkang damel tembang. Piyambakipun gesang ing California, Amérikah Sarékat nanging kelairan saking Hawai. Piyambakipun misuwur saking tembang Nothin’On You ingkang kolabrasi kaliyan B.o.B lan saking tembang Just The Way You Are. Bruno lair ing kulawarga seni. Bapakipun Pete kelairan New York inggih punika tiyang ingkang main perkusi lan ibunipun Bernie, campuran Filipina lan Puerto Rico inggih punika tiyang ingkang nari hula. Bruno Mars gadhah asma lair Peter Gene Hernandez, piyambakipun dipunparingi asma Bruno amargi dangu punika ingkang Bruno nalika taksih alit piyambakipun mirib kaliyan pegulat misuwur inggih punika Bruno Sammartino. Lan asma Mars dipunparingaken amargi tiyang-tiyang nyebat Bruno boten mirib Bumi, amargi punika piyambakipun mundhut asma Planet Mars. Ingkang dados Bruno Mars, piyambakipun lair tanggal 8 Oktober 1985.

Karir Bruno Mars

besut

Ing taun 2006, piyambakipun tepang kaliyan Aaron Bay Schuck, ingkang salajengipun dados manajer Bruno lan wonten ing agansi Atlantic Records. Karir punika dipunwiwiti saking dados panyerat tembang kanggé penyanyi sapanunggalipun. Piyambakipun wonten ing album Alexandra Burke (Perfect saking album Overcome), Travie McCoy (We’ll Be Alright saking album Lazarus), Brandy (Long Distance saking album Human), 4 tembang kanggé album Tomorrow déning Sean Kingston, sanèsipun punika wonten ing ageng hit Right Round saking album ROOT déning Flo Rida.

Prestasi Bruno Mars

besut

Prestasi saking Bruno inggih punika:

  1. Nothing on You dados Song of the Year 2010
  2. Just the Way You Are dados Best Male Pop Vocal Performance 2011[2]

Album Bruno Mars

besut

Album saking Bruno inggih punika:

  1. It's Better If You Don't Understand (11 Mèi 2010)
  2. Doo-Wops & Hooligans (5 Oktober 2010)[3]

Cathetan suku

besut
  1. De Castro, Cynthia (January 5, 2011). "Bruno Mars: The Fil-Am Artist with Universal Appeal". Asian Journal. AJ Press Los Angeles. Diarsip saka sing asli ing January 9, 2011. Dibukak ing January 7, 2011.
  2. selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 9 September 2011)
  3. www.metrolyrics.com Archived 2011-08-30 at the Wayback Machine.(dipuntingali tanggal 9 September 2011)