Fabinho

Fabinho utawa jeneng jangkepé Fábio Henrique Tavares yaiku salah sawijining pamain bal-balan aguna saka nagara Brasil kang main kanggo klub Liverpool FC. Fabinho lair ing kutha Campinas, Brasil surya ping 23 Oktober 1993 (umur 26 taun), dhèwèké duwé dedeg 188 cm lan 78 kg, main ing posisi glandhang tengah. Sadurungé main ing Liverpool Fabinho dituku saka klub Ligue 1 Prancis AS Monaco.[2][3][4]

Fabinho
Fabinho (43934382122) (cropped).jpg
Fabinho ing Tetandhingan Pramangsa Liverpool Taun 2018
Katerangan priangga
Jeneng dawa Fábio Henrique Tavares[1]
Tanggal lair (1993-10-23) 23 Oktober 1993 (umur 28)
Papan lair Campinas, Brasil
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)
Posisi main Glandhang Tengah
Katerangan klub
Tim saiki
Liverpool
Angka 3
Karir nom
0000 2012 Fluminense
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2012 Fluminense 0 (0)
2012–2015 Rio Ave 0 (0)
2012–2013Real Madrid Castilla (silih) 30 (2)
2013Real Madrid (silih) 1 (0)
2013–2015AS Monaco (silih) 62 (1)
2015–2018 AS Monaco 105 (22)
2018–saiki Liverpool 48 (2)
Tim nasional
2015– Brasil 12 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 21:09, 3 Juni 2020 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 21:09, 3 Juni 2020 (UTC)

LiverpoolBesut

Fabinho yaiku pamain kang duwé gati minangka patrol ing garis tengah Liverpool, dhèwèké sarujuk gandhok karo Liverpool surya ping 28 Mèi 2018, nanging lagi resmi dadi pamain Liverpool tanggal 1 Juli 2018 banjur milih nganggo nomer geger 3 kang wis suwé ora dianggo, déné nomer geger 3 pungkasan dianggo déning José Enrique. Fabinho sepisan tampil kanggo Liverpool nalika ing tetandhingan pemanasan lumawan Chester FC. Juru latih Liverpool Jürgen Klopp awèh katrangan yèn Fabinho ora bisa langsung nyetèl kalawan gaya main bal-balan Liga Primèr Inggris, nanging dhèwèké butuh wektu kanggo jumbuhaké sawisé limang taun ana Ligue 1. Fabinho nglakoni tetandhingan resmi sepisané langsung ing Liga Champions Éropa nalika Liverpool njamu wakil Prancis Paris Saint-Germain ing Anfield tanggal 18 Sèptèmber 2018, dhèwèké mlebu minangka pamain pangganti lan Liverpool menang 3-2. Fabinho main minangka pamain inti wolung dina candhaké nalika Liverpool kalah 2-1 saka Chelsea ing babak katelu Piala Liga. Nanging ngancik pungkasan Oktober, dhèwèké wiwit nyetèl karo formasi Liverpool kaping pindho diganjar dadi pamain paling becik ing tetandhingan kalawan Manchèster United lan Red Star Belgrade. Fabinho nyithak gol sepisané kanggo Liverpool ing tetandhingan boxing day lumawan Newcastle United kanthi sekor pungkasan 4-0. Panampilan Fabinho kang rosa jalari dhèwèké tansah mlebu pamain inti, malah kadhang kala dhèwèké main ing posisi bèg manawa dibutuhaké. Fabinho mungkasi mangsa sepisané kanthi 41 panampilan lan ditutup menangi Liga Champions 2019 sawisé ing final ngalahaké Tottenham Hotspur.[5]

Bedhah TaktikBesut

Kaprigelan utamané Fabinho yaiku ngalihaké formasi bertahan dadi formasi nyerang kanthi sethithik dribel lan operan bal, operan langsungé bisa cocog kalawan pamain suwiwi LIverpool kaya ta Mohaméd Salah, Alex Oxlade-Chamberlain lan Sadio Mané, mangkono uga kekarepané Jürgen Klopp kang tansah pengin alihan kanthi cepet. Manawa Liverpool kaserang mungsuh Fabinho bisa ngayomi bètèng buri Liverpool saka garis tengah kanthi migunakaké dedegé kang dhuwur kanggo ngreksa bal lan bisa gawé mungsung jèngkèl. Bab kasebut banget migunani nalika kapethuk glandhang sarwa cepet kaya duwéné Manchester City lan Tottenham Hotspur. Senajan dhèwèké uga duwé karingkihan kaya ta kurang bisa nanggapi serangan mungsuh yèn teka saka bal mati utawa tendhangan bébas. Kuwi kang kudu diundhakaké déning Fabinho jalaran klub Liga Primèr Inggris papan tengah asring mbangung serangan saka bal-bal dhuwur lan wis gatiné Fabinho supaya bisa mentahaké serangan mungsuh. Proses transisi Fabinho uga kudu diundhakaké utamané yèn dhèwèké kudu nutupi kanca glandhangé kanthi mlayu kang luwih cepet, dhèwèké wis duwé jangkah sikil kang amba amung gari ngundhakaké playuné manèh.[6]

Riwayat TransferBesut

 
Fabinho ing tetandhingan lumawan Chelsea ana Piala Super Eropa, Liverpool menang liwat adhu pinalti

Fabinho miwiti karir aguna ing bal-balan wiwit taun 2012 yaiku saka klub Fluminense ing Liga Brasil, banjur wis alihan klub ping papat nganti taun 2020 iki.[7]

  • Tanggal 1 Juli 2012 ditransfer saka Fluminense menyang Rio Ave.
  • Tanggal 10 Juli 2012 disilihaké menyang Real Madrid.
  • Tanggal 19 Juli 2013 disilihaké saka Rio Ave menyang AS Monaco.
  • Tanggal 1 Juli 2015 dituku permanèn déning AS Monaco saka Rio Ave kanthi rega 6 yuta Euro.
  • Tanggal 1 Juli 2018 ditransfer saka AS Monaco menyang Liverpool kanthi rega 50 yuta Euro.

Pangaji-ajiBesut

Ing karir sènior minangka pamain bal-balan, Fabinho salawasé patang taun memburi wis ngrasakaké telung piala kang cukup mbungahi.[8]

  • Mangsa 2016-17 juwara Ligue 1 Prancis bareng AS Monaco.
  • Mangsa 2018-19 juwara LIga Champions bareng Liverpool FC.
  • Mangsa 2019-20 juwara Piala Super Éropa bareng Liverpool FC.

Karir Jroning AngkaBesut

Panampilan lan gol déning klub, mangsa lan kompetisi
Klub Mangsa Liga Piala Nasional Piala Liga Bawana Liyané Gunggung
Divisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Fluminense 2012 Série A 0 0 0 0 0 0 0 0
Real Madrid Castilla (silih) 2012-13 Divisi Segunda 30 2 30 2
Real Madrid (silih) 2012-13 La Liga 1 0 0 0 0 0 0 0 1 0
AS Monaco (silih) 2013-14 Ligue 1 26 0 4 1 1 0 31 1
2014-15 Ligue 1 36 1 4 0 3 0 10 1 53 2
AS Monaco 2015-16 Ligue 1 34 6 3 2 1 0 9 0 47 8
2016-17 Ligue 1 37 9 4 0 1 0 14 3 56 12
2017-18 Ligue 1 34 7 2 1 4 0 5 0 1 0 46 8
Gunggung 167 23 17 4 10 0 38 4 1 0 233 31
Liverpool 2018-19 Liga Primèr Inggris 28 1 1 0 1 0 11 0 41 1
2019-20 Liga Primèr Inggris 20 1 2 0 0 0 7 0 2 0 31 1
Gunggung 48 2 3 0 1 0 18 0 2 0 72 2
Gunggung karir 245 27 20 4 11 0 56 4 3 0 334 35

RujukanBesut

  1. "2018/19 Premier League squads confirmed". Premier League. 3 September 2018. Dibukak ing 3 Juni 2020.
  2. Transfermarkt, Admin (2020-04-08). "Profil Pamain Fabinho (Saka Basa Inggris)". Transfermarkt. Dibukak ing 2020-06-03.
  3. Premier League, Admin. "Nyawang Pamain Fabinho (Saka Basa Inggris)". Premier League. Dibukak ing 2020-06-03.
  4. AS, Admin. "Asil Kanggo Pamain Fabinho (Saka Basa Latin)". AS. Dibukak ing 2020-06-03.
  5. Liverpool FC, Admin. "Pamain Tim Utama Fabinho (Saka Basa Inggris)". Liverpool Fc. Dibukak ing 2020-06-03.
  6. Latih, Juru. "Fabinho Pamain Liverpooling Liga Primer Inggris (Saka Basa Inggris)". The Coaches Voice. Dibukak ing 2020-06-03.
  7. Admin, Int Soccerway. "Ringkesan Pamain Fabio Henrique Tavares (Saka Basa Inggris)". Dibukak ing 2020-06-03.
  8. Transfermarkt, Admin (2020-04-08). "Gelar-gelar lan Pangaji-aji Fabinho (Saka Basa Inggris)". Transfermarkt. Dibukak ing 2020-06-04.