Gedhong Sétan

(Kaelih saka Gedhong Setan)

Gedhing Sétan (‘t SPOOKHUIS) iku sawijining karya satra gancaran abasa Jawa awujud novèl, anggitan Suparto Brata.

Gedhong Setan
Gedong setan.jpg
PanganggitSuparto Brata
NagaraIndonésia
BasaJawa
GènreRoman
PangecapanPenerbit NARASI Yogyakarta
Kala babar
---
Kaca--- kaca
ISBN---

SinopsisBesut

Carita misteri ngenani Gedhong Sétan sing dumunung ing Pasarkembang Surabaya ing jaman Walanda. amèh kabèh murid HBS bangsa Walanda percaya marang anané sétan ing Gedhong Sétan, nanging malah Totje sing wong Jawa ora percaya. Mula Totje didadèkaké totohan wani apa ora mlebu gedhong iku ing wayah wengi malem Jemuwah Kliwon. Tantangan mau ditampa déning Totje, sing bakal mlebu lan kudu nggawa bukti yèn bener-bener mlebu gedhong mau. Amarga saka iku disilihi kodhak foto. Pranyata ing wayah soré nalika arep budhal ana sawijining noniek Walanda sing arep mèlu ngancani mlebu Gedhong Setan iku. Wong loro mau banjur mlebu nalika wayahé udan grimis, ditambah anané ganda menyan.

Karya Suparto Brata liyanéBesut

Buku-buku sastra Jawa kang katulis antarané:

Abasa JawaBesut

Abasa IndonésiaBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut