Ser!Randha Cocak

Ser! Randha Cocak iku sawijining karya satra gancaran abasa Jawa awujud novèl, anggitan Suparto Brata. Buku iki awujud rangkuman telung carita roman dadi siji, ya iku Ser! Ser! Plong, Mbok Randha Saka Jogja lan Cocak Nguntal Elo.

Ser! Randha Cocak
SerRandhaCocak.jpg
PanganggitSuparto Brata
NagaraIndonésia
BasaJawa
GènreRoman
PangecapanPenerbit NARASI Yogyakarta
Kala babar
---
Kaca---kaca
ISBN---

SinopsisBesut

Ser! Ser! Plong! nyritakaké Patut, diplomat sing pinter dansa, kesusu mulih saka Amsterdam menyang Jakarta amarga di-email déning ibuné yèn ana wanita ya iku Wangi Lestari, patner njogèté wiwit cilik, wis tinemu ing Jakarta. Mung wanita iku sing dadi impèné Patut lan bakal didadèkaké sisihan. Nganti dadi diplomat Patut isih tetep jomblo. Mudhun ing terminal Sukarno-Hatta, Patut ketemu karo Yuni Shara, lan kasmaran setengah mati marang wanita anyar iku. Banjur piyé nasibé Wangi Lestari?

Roman kaloro: Mbok Randha Saka Jogja, nyritakaké Citraresmi, alumni Asmi Jogya nglamar pagawéan menyang perusahaan pelayaran ing Surabaya, dikanthèni layang saka randha swargi direktur utama perusahaan pelayaran mau. Dianggep KKN déning Dororini, sekretaris kantor pelayaran. Apamanèh saka cv-né Dororini weruh yèn Citraresmi wis duwé anak. Mesthi waé wis dadi randha. Nanging Citraresmi malah kaya-kaya dipacari déning direktur mligi sing saiki. Dororini panas atiné. Bab iku sing gawé carita roman iki kebak gejolak.

Roman katelu: Cocak Nguntal Elo. Pinuju adus, Sekar nampa tilpun saka Makassar ngabaraké yèn bapaké tiwas ing montor mabur. Sekar mlayu histèris metu saka jedhing wuda.

Karya Suparto Brata liyanéBesut

Buku-buku sastra Jawa lan basa Indonésia kang katulis antarané:

Abasa JawaBesut

Abasa IndonésiaBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut