Tuduhaké menu pokok

Irwandi Yusuf utawi jangkepipun drh. Irwandi Yusuf, M.Sc. (miyos ing Bireuen, Acèh, 2 Agustus 1960) inggih punika gubernur Provinsi Acèh ing wekdal sapunika[1] lan salajengipun gadhah mangsa kalungguhan ngantos taun 2012.[2] Panjenenganipun lan wakilipun Muhammad Nazar, S. Ag. kapilih kanthi Pilkada ingkang dipunwontenaken nalika tanggal 11 Dhésèmber 2006.[2]

Irwandi Yusuf
Irwandi Yusuf


Gubernur Acèh ke-16
Masa jabatan
5 Juli 2017 – 5 Juli 2018
Wakil Gubernur Acèh Nova Iriansyah
Pendahulu Zaini Abdullah
Pengganti Nova Iriansyah
Masa jabatan
8 Fèbruari 2007 – 8 Fèbruari 2012
Wakil Muhammad Nazar
Pendahulu Mustafa Abubakar (Pejabat Sementara)
Pengganti Zaini Abdullah

Lahir 2 Agustus 1960
Partai politik Independen
Profesi Dosen
Agama Islam

Irwandi Yusuf kaliyan wakilipun dipunlantik dados gubernur Acèh nalika tanggal 8 Fèbruari 2007 déning Mantri Dalam Negri Mohammad Ma'ruf, makili Présidhén Susilo Bambang Yudhoyono, ing sangajengipun 67 anggota DPRD lan éwon undhangan ing Gedung Dewan Perwakilan Rakyat Laladan Nanggroe Acèh Darussalam.[2] Adicara pelantikan kasebat dipunrawuhi déning Mantri Komunikasi lan Informatika Sofyan A. Djalil, anggota DPR Ferry Mursidan Baldan, Ahmad Farhan Hamid, lan Nasir Djamil, sarta Duta Besar Inggris, Kanada, lan Finlan, Wakil Duta Besar Amérikah Sarékat lan wakil saking sawatawis lembaga internasional, kados Bank donya lan Uni Éropah.[1][2]

Sasampunipun adicara pelantikan, dipunwontenaken adicara pista peusijuk utawi tepungtawar ingkang dipunrawuhi déning sawatawis 5.000 tiyang ing Taman Ratu Safiatudin, Kutha Banda Acèh.[2] Adicara punika dipunrawuhi déning tokoh Gerakan Acèh Mardika (GAM) lan Sentral Informasi Referendum Acèh (SIRA) saking manéka warni laladan.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b Irwandi Yusuf dipunundhuh tanggal 24 Setember 2011)
  2. a b c d e f Irwandi Yusuf Gubernur Aceh 2007-2012 dipunundhuh tanggal 24 September 2011)

Pranala njawiBesut