Jerome Polin

Jerome Polin Sijabat (lair ing Jakarta, 2 Mèi 1998; umur 23 taun), utawa luwih dikenal kanthi jeneng Jerome Polin, yaiku YouTuber lan sélébriti internèt saka Indonésia. Jenengé wiwit dikenal masyarakat ngetrapaké kontèn babagan urip pribadhi ing YouTube, nalika ing Jepang lan asring nggawé kontèn sinau babagan basa Jepang lan matématika. Jerome isih sinau ing Jepang, lan kanthi aktif nyedhiyakaké pendhidhikan positif kanggo para mudha. Akun YouTube yaiku "Nihongo Mantappu". [1]

Jerome Polin
Jerome Polin, Antara TV Indonesia, 22.52.jpg
LairJerome Polin Sijabat
BangsaIndonesia
Jeneng liyaNihongo Mantappu
PakaryanMahasiswa, YouTuber, selebriti internet
Taun aktif2015 - sekarang

PrestasiBesut

LombaBesut

Kasedhiyan Jerome sinau asring entuk asil sing marem. Akeh macem-macem penghargaan saka macem-macem lomba sing dheweke melu uga ngasilake asil sing nyengkuyung. Mangkene sawetara prestasi sing wis diraih:

  • Panggonan kaping 1 ing Olympiad Teknik Industri Nasional ITS
  • Papan nomer 2 ing Olimpiade Farmasi Nasional UNAIR
  • Pemenang papan kaping 3 ing Olimpiade Matematika 2014
  • Pemenang saka Konvensi Pidato Basa Jepang kaping 14, Asosiasi Suginami

Inspirasi Jerome uga asale saka seduluré, Jehian P Siugas sing menang beasiswa Mitsui Bussan 2016. Beasiswa sing diwenehake dening Mitsui & Co Ltd (salah sawijining perusahaan dagang paling gedhe ing Jepang) nggawa dheweke menyang Pusat Pendidikan Bahasa Jepang Tokyo.

Beasiswa kanggo sinau ing JepangBesut

Fasilitas sing diwenehake kanthi biaya mbayar 150.000 yen/wulan lan biaya sing ana gandhengane karo proses belajar wis dirampungake. Yaiku beasiswa sing ditampa dening Jerome, nalika lagi kuliah ing Jepang.

Jerome berjuang ngliwati macem-macem tahap. Miwiti saka tes tulis ing matematika lan Inggris. Lan, kompetisi kanggo kesempatan kuliah ing Jepang pancen sengit. Cacah pelamar udakara 16.000, mung loro sing layak menyang Tanah Kimono. "Ing luar negeri, urip internasional. Persaingan, kekancan, budaya, lan liya-liyane. Mula, ora mung sinau babagan siji (pelajaran kuliah), nanging bisa sinau budaya, basa, ora mung babagan Jepang, bisa entuk kawruh anyar liwat kanca sing asale saka negara-negara manca, "ujare.

CathetanBesut

  1. "Mengenal Jerome Polin dan Alasan Bikin Vlog Kehidupan Kuliah di Jepang". www.edukasi.kompas.com. Dibukak ing 1 Maret 2019.