Kabupatèn Buton Lor

kabupatèn ing provinsi Sulawesi Kidul-Wétan, Indonésia

Kabupatèn Buton Lor (basa Indonésia: Buton Utara), iku kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kidul-Wétan, Indonésia. Kutha krajané ya iku Buranga. Kabupatèn ini diadegaké miturut Undhang-Undhang Nomer 14 Taun 2007, tanggal 2 Januari 2007.

{{{jeneng}}}
Lambang Kabupaten Buton Utara.jpg
Lambang Kabupatèn Buton Lor


300px
Peta lokasi Kabupatèn Buton Lor di Sulawesi Tenggara
Koordinat:
Propinsi Sulawesi Tenggara
Tanggal peresmian 2 Januari 2007
Pamaréntahan
Luas km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total
 - Kepadatan
Démografi
Pembagian administratif
Simbol khas daerah

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Cithakan:Kabupatèn Buton Lor

Sulawesi Kidul-Wétan

Kabupatèn: Bombana | Buton | Buton Lor | Kolaka | Kolaka Lor | Konawe | Konawe Lor | Konawe Kidul | Muna | Wakatobi

Kutha: Bau-bau | Kendari

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia