Kabupatèn Wakatobi

kabupatèn ing provinsi Sulawesi Kidul-Wétan, Indonésia
Kabupatèn Wakatobi
Lambang Kabupatèn Wakatobi
Lambang Kabupatèn Wakatobi
Sesanti: ""
300px
Dina Dadi:
Kutha krajan: Wangi-Wangi
Bupati:
Wakil Bupati:
Jembar
 -Total:

--
Distrik
 -Cacahe:

5 kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/- jiwa
+/- jiwa/km²
Suku bangsa:
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané
Web: www.wakatobikab.go.id

Kabupatèn Wakatobi iku kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kidul-Wétan, kutha Wangi-Wangi iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 823 km². Kabupatèn iki diwangun dhedhasar Undhang-Undhang Républik Indonésia Nomer 29 Taun 2003, tanggal 18 Dhésèmber 2003. Caching kang ndunungi taun 2003 ana 91.497 jiwa, dumadi saka lanang 44.843 jiwa lan wadon 46.654 jiwa.

Wakatobi minangka jeneng kawasan taman nasional kang dikukuhaké ing taun 1996, kang jembaré 1,39 yuta hèktar, wujud kaanekaragaman hayati segara, skala, lan kondhisi karang; kang dadi salah siji prioritas paling dhuwur sajeroning konsèrvasi segara ing Indonésia.

GéografiBesut

Kabupatèn Wakatobi dumunung ing koordinat 5,00º nganti 6,25º Lintang kidul lan 123,34º nganti 124.64º Bujur wétan. Tapel wates:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Buton lan Kabupatèn Buton Lor
ing sisih kidul karo: Segara Florès
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Buton
ing sisih wétan karo: Segara Banda

PamaréntahanBesut

Kabupatèn Wakatobi katata sajeroning 5 kacamatan, désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Binongko
  2. Kaledupa
  3. Tomia
  4. Wangi-Wangi
  5. Wangi-Wangi Kidul

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Sulawesi Kidul-Wétan

Kabupatèn Wakatobi, Sulawesi Kidul-Wétan

Kecamatan: Binongko | Kaledupa | Tomia | Wangi-Wangi | Wangi-Wangi Kidul

Sulawesi Kidul-Wétan

Kabupatèn: Bombana | Buton | Buton Lor | Kolaka | Kolaka Lor | Konawe | Konawe Lor | Konawe Kidul | Muna | Wakatobi

Kutha: Bau-bau | Kendari

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia