Tuduhaké menu pokok

Kutha Kendhari

kutha ing provinsi Sulawesi Kidul-Wétan, Indonésia
(Kaelih saka Kutha Kendari)
Kutha Kendhari
Lambang Kutha Kendari.png
'Lambang Kutha Kendhari
Sesanti: "---"
Lokasi Kutha Kendari.jpg
Dina Dadi: ---
Walikutha: ---
Wakil Walikutha: ---
Jembar
 - Total:

295,89 km²
Distrik
 - Cacahe:

6 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 226.056 jiwa(2005)
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: Suku Tolaki, Suku Muna, Suku Buton, Suku Moronene
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonésia, Basa Tolaki lan liyané

Kutha Kendhari iku kutha ing Provinsi Sulawesi Kidul-Wétan uga dadi kutha krajan provinsi, kutha-kutha liyané: Bau-Bau lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kutha iki ± 295,89 km² utawa --- hèktar, kanthi sing ndunungi 226.056 (2005).

GéografiBesut

Kutha Kendhari dumunung ing jazirah kidul-wétan Pulo Sulawesi, ing koordinat: 3º54’30”-4º3’11” Lintang kidul lan 122º23’-122º39’ Bujur wétan Tapel wates koutha Kendhari:

PamaréntahanBesut

Kutha Kendhari katata sajeroning 10 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Abeli
  2. Baruga
  3. Kadia
  4. Kambu
  5. Kendhari
  6. Kendhari Kulon
  7. Mandhonga
  8. Poasia
  9. Puuwatu
  10. Wua-Wua

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut