Kabupatèn Kutai Kulon

kabupatèn ing provinsi Kalimantan Wétan, Indonésia

Kabupatèn Kutai Kulon iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Wétan, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn ini dumunung ing Sendawar. Kabupatèn iki jembaré 33.052 km² kanthi kang ndunungi 136.161 jiwa.

{{{jeneng}}}
Lambang Kabupaten Kutai Barat.tif
Lambang Kabupatèn Kutai Kulon
Semboyan: Tanaa Purai Ngeriman
tegesé: Tanah Subur Makmur Melimpah Ruah


Lokasi Kalimantan Timur Kabupaten Kutai Barat.svg
Peta lokasi Kabupatèn Kutai Kulon di Kalimantan Wétan
Koordinat:
Propinsi Kalimantan Wétan
Hari jadi 5 November[1]
Tanggal peresmian 4 Oktober 1999
Pamaréntahan
Luas 33.052 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 147.161 jiwa (2004)
 - Kepadatan 4,12
Démografi
 - Kode area telepon 0545
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
 - Flora resmi Anggrek ireng
Situs web http://www.kubarkab.go.id/

Bupati wektu iki dijabat déning Ismael Thomas, SH., M.Si., lan wakil bupati dijabat déning H. Didik Effendi, S.Sos., M.Si..

ProfilBesut

Kabupatèn Kutai Kulon minangka Kabupatèn anyar asil pamekaran Kabupatèn Kutai kang diwangun dhedhasar UU No. 47 Taun 1999. Sacara géografis Kutai Kulon dumunung antarané 113045’05”-116031’19” BT lan 1031’35”-1010’16” LS.

Wates-watesé ya iku:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Malinau lan Praja Sarawak, Malaysia
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Paser
ing sisih kulon karo: Provinsi Kalimantan Tengah lan Provinsi Kalimantan Kulon
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Kutai Kartanagara

RujukanBesut

Pranala njabaBesut