Kajuwaraan bal-balan ASEAN

Kajuwaraan Bal-balan ASEAN (sajeroning basa Inggris: ASEAN Football Championship), sadurungé ajeneng Piala Tiger (Tiger Cup), iku sawijining kajuwaraan bal-balan internasional antar nagara-nagara ing kawasan Asia Kidul-wétan. Turnamen iki diadani déning Federasi Bal-balan ASEAN (AFF).

Kajuwaraan bal-balan ASEAN
Dibentuk1996
WilayahAFF (Asia Tenggara)
Gunggung tim8 (Putaran Final)
Juwara bertahanFlag of Vietnam Vietnam (pisanan)
Tim laing suksèsFlag of Thailand Thailand
Flag of Singapura Singapura
(saben tim kaping telu)
Soccerball current event.svg Piala Suzuki AFF 2010

Jeneng lawas kajuwaraan iki asal saka sponsoré ya iku parusahan bir Singapura, Tiger Beer. Ing taun 2007, jeneng kajuwaraan iki dadi Kajuwaraan Bal-balan ASEAN, lan ing taun 2008, owbah manèh dadi Piala Suzuki AFF.

AsilBesut

RingkesanBesut

Wiwit 2004, tetandhingan final dimainaké sajeroning rong puteran. Nanging, aturan gol tandang ora dicakaké.

Taun Tuan omah Final Parebutan papan katelu
Juwara Skor Juwara kaloro Juwara katelu Skor Juwara kapapat
1996
(Detil)
  Singapura  
Thailand
1–0  
Malaysia
 
Viètnam
3–2  
Indonésia
1998
(Detil)
  Vietnam  
Singapura
1–0  
Viètnam
 
Indonésia
3–3 p.w.
5–4 a. p.
 
Thailand
2000
(Detil)
  Thailand  
Thailand
4–1  
Indonésia
 
Malaysia
3–0  
Viètnam
2002
(Detil)
  Indonesia
  Singapura
 
Thailand
2–2 p.w.
4–2 a. p.
 
Indonésia
 
Malaysia
3–0  
Viètnam
2004
(Detil)
  Malaysia
  Vietnam
 
Singapura
5–2
P1: 3–1
P2: 2–1
 
Indonésia
 
Malaysia
2–1  
Myanmar
Taun Tuan omah Final Semifinalis kalah
Juwara Skor Juwara kaloro
2007
(Detil)
  Singapura
  Thailand
 
Singapura
2–1
P1: 2–1
P2: 1–1
 
Thailand
  Malaysia lan   Viètnam
2008
(Detil)
  Indonesia
  Thailand
 
Viètnam
3–2
P1: 2–1
P2: 1–1
 
Thailand
  Indonésia lan   Singapura
2010
(Detil)
  Indonesia
  Vietnam
 
Malaysia
4–2
P1: 3–0
P2: 2–1
 
Indonésia
  Viètnam lan   Filipina
2012
(Detil)
  Malaysia
  Thailand

StatistikBesut

Statistik JuwaraBesut

Tim Juwara Runner-up Papan ka-3 Papan ka-4
  Thailand 3 (1996, 2000, 2002) 2 (2007, 2008) - 1 (1998)
  Singapura 3 (1998, 2004, 2007) - 1 (2008) -
  Viètnam 1 (2008) 1 (1998) 4 (1996, 2002, 2007), (2010) 1 (2000)
  Indonésia - 3 (2000, 2002, 2004) 2 (1998, 2008) 1 (1996)
  Malaysia - 1 (1996) 3 (2000, 2004, 2007) 1 (2002)
  Myanmar - - - 1 (2004)
  Filipina - - 1 (2010) -

Statistik SemifinalisBesut

Tim Semifinal Final Runner-up Juwara
  Thailand 6 5 2 3
  Singapura 4 3 - 3
  Viètnam 7 2 1 1
  Indonésia 7 4 3 -
  Malaysia 6 2 1 -
  Myanmar 1 - - -
  Filipina 1 - - -

Prestasi Tuan OmahBesut

Taun Tuan omah Prestasi
1996   Singapura Babak grup
1998   Viètnam Runner-up
2000   Thailand Juwara
2002   Indonésia
  Singapura
Runner-up
Babak grup
2004   Malaysia
  Viètnam
Papan katiga
Babak grup
2007   Singapura
  Thailand
Juwara
Runner-up
2008   Indonésia
  Thailand
Semifinal
Runner-up
2010   Indonésia
  Viètnam
Semifinal

Pencetak Gol TerbanyakBesut

Tahun Pemain Gol
1996   Natipong Sritong-In 7
1998   Myo Hlaing Win 4
2000   Gendut Dony Christiawan
  Worrawoot Srimaka
5
2002   Bambang Pamungkas 8
2004   Ilham Jaya Kesuma 7
2007   Mohd Noh Alam Shah 10
2008   Budi Sudarsono
  Agu Casmir
  Teerasil Dangda
4
2010

RujukanBesut

Pranala njabaBesut