Kutha Pekanbaru

(Kaelih saka Kota Pekanbaru)

Cithakan:Kutha krajan provinsi Kutha Pekanbaru iku kutha ing Propinsi Riau, Indonésia, uga dadi kutha krajan propinsi.

GeografisBesut

Kutha Pekanbaru dumunung ana ing sisih wétan Propinsi Riau. Kutha iki nduwèni jembar wewengkon 632,26 km2, ing sajeroning koordinat 0°25' - 0°45' LL lan 101°14° - 101°34' BW.[1]

WewengkonBesut

Wates wewengkon Kutha Pekanbaru ya iku :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Siak lan Kampar
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Kampar lan Pelalawan
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Kampar
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Siak lan Pelalawan

KacamatanBesut

Kutha iki nduwè 12 kacamatan, ya iku :

PadunungBesut

Okèhé padunung Kutha Pekanbaru kanggo taun 2000 ya iku 585.440 jiwa, padunung lanang okèhé 298.464 jiwa lang sing wédhok okèhé 286.976 jiwa.[2]

RefrensiBesut

Pranala njabaBesut

Riau

Kabupatèn: Bengkalis | Indragiri Hilir | Indragiri Hulu | Kampar | Kabupatèn Kapuloan Meranti | Kuantan Singingi | Pelalawan | Rokan Hulu | Rokan Hilir | Siak

Kutha: Dumai | Pekanbaru

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia