Tuduhaké menu pokok

Libra ya iku konstélasi kang dumunung ing welahan bumi sisih kidul.[1] Libra (timbangan) ya iku zodiak rasi lintang. Sajeroning astrologi, libra ya iku tanda kapitu saka zodiak]] lan diperintah déning planit venus. Wong kang duwé zodiak libra ya iku wong kang lair watara tanggal 22 September nganti 23 Oktober.[2]

LIBRA

Peta Libra
CekakanLib
GenitifLibrae
Asensio rekta15
Deklinasi−15
Area538 derajad pesagi (#29th)
Lintang utama4, 6
Lintang
Bayer/Flamsteed
46
Lintang
mawa planèt
3
Lintang padhang2
Lintang cedhak5
Lintang paling padhangZubeneschamali (β Lib) (2.61m)
Lintang paling cedhakGliese 570 ( tc)
Obyèk Messier0
Udan météorMay Librids
Rasi lintang
sing wewatesan
Serpens Caput
Virgo
Hydra
Centaurus (corner)
Lupus
Scorpius
Ophiuchus
Katon antara lintang +65° lan −90°.
Katon paling cetha ing wektu 21.00 jroning sasi June.
'
Scorpio & Libra
simbol libra

SajarahBesut

Libra direpresentasiaké minangka sak sèt timbangan.[2] Representasi sadurungé ya iku cakar kalajengking. Garis gedhé saka timbangan lan cakar kalajengking iku (buntut) beruang kang wujud cedhak. Kebingungan iki diceritaake asalé saka tembung Arab zubānā,kang tegesé bisa 'abot skala' lan 'kalajengking'. Dadine konstelasi Libra wusanane karan Chelae Scorpionis, kang tegesé cakar kalajengking,lan minangka cakar saka konstelasi Scorpius.[2] Ing taun 1851 déning Benjamin A. Gould libra ditetapake simbole minangka timbangan, lan dianggep simbol zodiak kang anyar lan siji-sijiné kang makili entitas mati.[2] Libra kerep digambarake minangka wong wadon, samangsa-mangsa dianggep Astraea, dewi Yunani keadilan,kang nyekel timbangan.[2]

Cathetan sikilBesut

  1. Libra (kaundhuh tanggal 28 Oktober 2012)
  2. a b c d e Libra (kaundhuh tanggal 28 Oktober 2012)