Tuduhaké menu pokok

Charles-Louis de Secondat, Baron de La Brède et de Montesquieu (18 Januari 168910 Fèbruari 1755), utawa kondhang kanthi asma Montesquieu, iku pamikir pulitik Prancis kang urip ana ing Era Pancerahan (Inggris: Enlightenment). Montesquieu misuwur bab téyori pamisahan kakuwasan kang akèh disadur ing diskusi-diskusi bab pamaréntahan lan dipatrapké sajeroning konstitusi nagara-nagara ing saindhenging donya. Montesquieu duwé peran wigati kanggo mopulèraké istilah "feodalisme" lan "Kakaisaran Bizantium"

Charles-Louis de Secondat, baron de La Brède et de Montesquieu
Charles Montesquieu.jpg
Sawijining karya lukis Montesquieu
Lair18 January 1689
Château de la Brède, La Brède, Gironde, Prancis
Pati10 Fèbruari 1755(1755-02-10) (umur 66)
Paris, Prancis
Kala18th-century philosophy
TlatahWestern Philosophy
AliranEnlightenment
Karsa pokok
Political Philosophy
Gantha misuwur
Pemisahan kekuasaan nagara: èksekutif, lègislatif, hukum, klasifikasi sistem pamaréntahan adidasar saka prinsip-prinsip kang ana

Pranala njabaBesut