Nagykanizsa (Basa Kroasia: Kaniža, Basa Jerman: Großkirchen, Groß-Kanizsa, Basa Turki: Kanije, Basa Serbia: Велика Кањижа, Velika Kanjiža) iku kutha ukuran sedheng ing county Zala ing sisih kidil-kulon Hongaria. Kutha iki uga dikenal ing bas Hungaria minangka Kanizsa.

Nagykanizsa
Skyline of Nagykanizsa
Gendéra Nagykanizsa
Gendéra
NagaraHonggari
CountyZala
Pamaréntahan
 • MayorIstván Marton (FIDESZ-KDNP)
Laladan
 • Gunggung148,40 km2 (5,730 sq mi)
Cacah warga (2005)
 • Gunggung51.102
 • Pepadhet334,35/km2 (86,600/sq mi)
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Situs wèbnagykanizsa.hu

Kutha iki dumunung ora adoh saka Tlaga Balaton, ana ing titik patemon limang rute dalan. Sajeroning maabad-abad kutha iki wis dadi kutha penghubung. Barang-barang saka Slovenia dikirim menyang Graz liwat Nagykanizsa, lan kutha iki duwé peran wigati bab perdagangan saka Sefara Adriatik menyang tlatah Alpen, Wina, lan Budapest.

GladriBesut

Kutha kembarBesut

Nagykanizsa duwé kutha kembar karo:

Pranala njabaBesut

Koordinat: 46°27′N 16°59′E / 46.450°N 16.983°E / 46.450; 16.983