Tuduhaké menu pokok
Patung Zeus.

Reca Zeus punika reca déwa Olimpiade Yunani (nagari ingkang dipunkurmati amargi seninipun).[1] reca punika kondhang amargi dipunsepuh kaliyan emas, ugi dipundamel saking gadhing.[2] inggilipun watawis 12 ngantos 13 mèter, reca Zeus punika agengipun ngebaki sadaya ruang wonten kuil.[3][4] inggilipun yasan kuil punika 40 kaki[1], posisinipun patung Zeus lenggahan.[3] Reca Zeus punika dipundamel déning pamatung ingkang kondhang, inggih punika Phidias (abad ka-5 sadèrèngipun masèhi) kinten-kinten taun 432 sadèrèngipun massehi wonten ing tlatah Olympia, Yunani.[3] dipunsimpen wonten kuil zeus ingkang dipunyasa wonten tlatah Olympia, Yunani.[5] Wonten nalika taun 435-433 sadèrèngipun masehi.[2] warisan saking jaman Athena biyèn.[6]

Patung mau dipunpitados nyimpen rahasia Yunani kuna.[6] salah satunggaling kaajaiban kuna ingkang wonten ing dunya, tunggalipun saking [2]:

Miturut cariyos ingkang kondhang wonten masarakat, dipunmangertosi punapa patung mau dipunrusak watara taun 5 AD, nalika dipunpendet ugi dipunbekta Konstantinopel, nanging wonten Konstantinopel patung mau kabakaran.[5] Wonten cariyos sanèsipun ingkang nyariosaken bab Patung punika, patung Zeus punika dipunrusak kaliyan kuilipun nalika taun 426 AD.[5], dipunrusak aparat Romawi Theodosius II.[5] sumber sanès nyebataken manawi patung Zeus naté cobi dipunpendhet kaliyan Kaisar Romawi Caligula.[1] Nalika taun 522 kaliyan taun 551, wonten lindhu ingkang andadosaken ambrukan kuil mau kekubur ugi remuk luwih parah kemalih.[5] Nanging kuil Zeus ingkang kondhang dados kaajaiban donya mau taksih saged dipunpirsani.[5]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c kajaiban dunya dipununduh tanggal 27 Mèi 2011
  2. a b c www.mediaindonesia.com dipununduh tanggal 27 Mèi 2011
  3. a b c www.mediahidup.co dipununduh tanggal 27 Mèi 2011
  4. lintas berita dipununduh tanggal 27 Mèi 2011
  5. a b c d e f Tujuh Keajaiban Dunia Kuna dipununduh tanggal 27 Mèi 2011
  6. a b patung bersejarah dipununduh tanggal 27 Mèi 2011
Pitu Kaajaiban Donya Kuna
  Piramida Agung Giza
  Taman Gantung Babilonia
  Patung Zeus ing Olympia
  Kuil Artemis
  Mausoleum Mausolus
  Colossus Rodos
  Mercusuar Iskandariyah