Tuduhaké menu pokok
Peta Prefektur Fukui

Cithakan:Prefektur Fukui Préfèktur Fukui (福井県 Fukui-ken?) inggih punika prefektur Jepang ingkang mapan wonten Wewengkon Chubu, Pulo Honshu [1]. Kutha krajanipun kutha Fukui.

Isi

SajarahBesut

Sadèrèngipun prefektur punika kadhapuk nalika taun 1871, Fukui kala punika kapérang dados Provinsi Wakasa lan Provinsi Echizen. Nalika Periode Edo, daimyo wewengkon punika gadhah nama kulawarga Matsudaira ingkang kalebet keturunan saking Tokugawa Ieyasu.

GéografiBesut

Prefektur punika madep dhateng Laut Jepang lan gadhah pérangan kilèn (rumiyinipun Wakasa) ingkang kalebet dhataran sempit ing antawisipun pagunungan lan segara. Lajeng ing pérangan wétan langkung ageng (rumiyinipun Echizen) kanthi dhataran ingkang langkung wiyar kalebet kutha krajan lan papanipun sapérangan penduduk.

Kutha-kuthaBesut

Kutha alit lan désaBesut

Wonten ing ngandhap punika kalebet kutha alit lan désa ing distrik.

PanggabunganBesut

Panggabungan kutha alit EchizenBesut

Nalika 1 Fèbruari 2005 kalih kutha alit lan désa ing Distrik Nyu kagabung kaliyan kutha ingkang sampun wonten sadèrèngipun, Echizen: Asahi, Miyazaki, lan Ota.

Panggabungan MinamiechizenBesut

Tanggal 1 Januari 2005 sadaya kotamadya ing Distrik Nanjō (satunggaling désa lan kutha alit) kagabung damel kutha énggal kanthi nama Minamiechizen: Imajo, Kana, lan Nanjo.

Panggabungan AwaraBesut

Ing 1 Maret 2004 kalih kutha alit ing Distrik Sakai kagabung damel kutha énggal mawi nama Awara: Ashihara lan Kanazu.

ÉkonomiBesut

DhémografiBesut

KabudayaanBesut

  • Ing Prefektur Fukui wonten Astana Maruoka ingkang dados astana paling tuwa ingkang taksih wonten ing Jepang. Astana Maruoka punika dipunyasa nalika taun 1572.
  • Eihei-ji punika kuil ingkang ayem lan nawekaken gladhenan lan pendidikan kanggé biksu. Madeg déning Dogen Zenji taun 1244, kuil punika mapan wonten ing lemah kanthi wiyar kirang langkung 330.000 m².
  • Kathah fosil dinosaurus kapanggihaken nalika ngedug ing Prefektur Fukui lan asilipun saged dipuntingali wonten ing Musiyum Dinosaurus Fukui.
  • Penduduk Prefektur Fukui micara mawi Basa Jepang dhialèk Fukui.

PariwisataBesut

Cathetan sukuBesut

  1. Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 21 Fèbruari 2013)
  2. Prefektur Fukui, (dipunakses tanggal 21 Fèbruari 2013)

Pranala njawiBesut