Setatsiyun Doplang

Setatsiyun Doplang (DPL) yaiku setatsiyun sepur kelas II sing terletak ing Doplang, Jati, Blora; ning kadhuwuran +77 meter; klebu ning Daerah Operasi IV Semarang. Setatsiyun iki mrupakan setatsiyun aktip sing letake paling kulon ing Kabupaten Blora sekaligus sing terletak ning kadhuwuran paling dhuwur ning Daop IV utawa lintas pantura Jakarta-Surabaya.

Stasiun Doplang

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun DPL.png
  • Singkatan: DPL
  • Nomor: 2712
Stasiun Doplang 2020.jpg
Setatsiyun Doplang, 2020
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènBlora
KecamatanJati
DésaDoplang
AlamatDalan Raya Sulur-Doplang-Randublatung
Kodhe pos58384
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi IV Semarang
Kelas setasiunII[1]
PunggelanDPL
Nomer setasiun2712
Dhuwuring stasiun+77 m
Kilometerkm 52+926 lintas Gundih-Gambringan-Bajanegara-Surabaya Pasarturi
LayananBlora Jaya
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung di loket.
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 2 lan 3: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi sing cendhak lan loro peron pulo sing cukup dhuwur, nanging ora ana peron pulo ing watara jalur 2 lan 3)
Jinis pasinyalan
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun iki awale nduwe telu jalur sepur karo jalur 2 mrupakan sepur lurus. Sawise jalur ganda ruas Sulur-Wadu resmi dioperasikake wiwit pertengahan Maret 2014[2], jumlah jalur tambah dadi papat. Jalur 2 didadikake minangka sepur lurus arah Surabaya mawon, jalur 3 didadikake minangka sepur lurus anyar kanggo arah Semarang, lan jalur 4 ditambahake ning sisi lor setatsiyun minangka jalur belok anyar. Liane iku, sistem pasinyalannya diganti nggunakake jinis elektrik. Bangunan setatsiyun wonten ning sisi kidul ril lan letake cedhak karo Peken Doplang.

Mbiyen ning arah wetan setatsiyun iki, sakderenge Setatsiyun Randublatung, wonten Halte Plosorejo lan Halte Bekutuk sing saiki uwis ora aktif. Sawetara ning arah kulon setatsiyun iki, sakderenge Setatsiyun Sulur, wonten Halte Gabusan sing uga bernasib pada.[3]

Sakniki mung ana siji layanan sepur sing mandheg ing setatsiyun iki, yaiku Sepur Blora Jaya.

Layanan sepurBesut

Blora Jaya, menyang Semarang lan menyang Cepu (ekonomi plus)

Jadwal sepurBesut

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Doplang per 10 Februari 2021 (manut Gapeka 2021).

No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
271F Blora Jaya Semarang Poncol (SMC) Ekonomi Plus 05.43 05.45
272F Cepu (CU) 20.23 20.25

KedadeanBesut

Tanggal 12 Desember 2019 jam 11.18, sepur barang angkutan semen sing ditarik lokomotif CC206 13 21 nguling ning jalur 2 Setatsiyun Doplang ngasi nyebabake karusakan ril lan wesel setatsiyun. Ora ana korban jiwa ning kedadean iki, nanging lelungan sepur lintas lor Jawa sempat ngalami keterlambatan amarga wektu iku mung siji jalur sepur sing bisa digunakake.[4][5]

Pranala njabaBesut

Uga delengenBesut

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Sulur
Jalur sepur Gambringan-Surabaya Pasarturi Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Randublatung
  1. PT Kereta Api Indonesia (Persero) (2019). Company Profile PT Kereta Api Indonesia (Persero) Daop 4 Semarang (PDF). e-PPID PT Kereta Api Indonesia.
  2. "Switchover Terakhir di Jalur Ganda KA Pantura". Berita Trans (ing basa Indonesia). 2014-02-26. Dibukak ing 2020-04-10.
  3. Officieele Reisgids der Spoor en Tramwegen en Aansluitende Automobieldiensten op Java en Madoera. Staatsspoor en Tramwegen Particuliere Spoor en Tramweg-Maatschappijen. 1932. p. 166.
  4. "Kecelakaan KA Semen di Stasiun Doplang Blora, 10 Gerbong Terguling". suara.com (ing basa Indonesia). 2019-12-12. Dibukak ing 2019-12-12.
  5. Media, Kompas Cyber. "Kereta Api Pengangkut Semen Anjlok di Blora, 10 Gerbong Terguling". KOMPAS.com (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2019-12-12.