Setatsiyun Kalibaru


Setatsiyun Kalibaru (KBR) yaiku setatsiyun sepur kelas I sing dununge ing Kalibaruwetan, Kalibaru, Banyuwangi ; kalebu ing Wilayah Operasional Jember IX kanthi ketinggian +428 meter, setatsiyun iki minangka setatsiyun sepur sing dununge ana ing sisih kulon Kabupaten Banyuwangi . Setatsiyun iki duwe papat jalur sepur kanthi jalur 2 minangka garis lurus ditambah siji jalur Badug ing sisih kulon setatsiyun. Setatsiyun iki ana ing pinggir dalan gedhe Jember - Banyuwangi. Ing sisih wétan setatsiyun iki, sadurunge Setatsiyun Glenmore, ana halte Krikilan sing saiki wis dipateni amarga lokasine sing kurang strategis, tingkat pendhudhuke panumpang sing kurang, lan sing adoh banget karo Setatsiyun Glenmore.

Stasiun Kalibaru

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KBR.png
  • Singkatan: KBR
  • Nomor: 5509
Stasiun Kalibaru 2020.jpg
Tampak ngarep Setatsiyun Kalibaru, 2020
Letak
PropinsiJawa Wetan
KabupatènBanyuwangi
KecamatanKalibaru
KelurahanKalibaruwetan
AlamatDalan Raya Jember-Banyuwangi
Koordinat8°17′20″S 113°59′04″E / 8.288840°S 113.984439°E / -8.288840; 113.984439Koordhinat: 8°17′20″S 113°59′04″E / 8.288840°S 113.984439°E / -8.288840; 113.984439
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi IX Jember
Kelas setasiunI[1]
PunggelanKBR
Nomer setasiun5509
Dhuwuring stasiun+428 m
Kilometerkm 37+390 lintas Kalisat-Kabat-Banyuwangi Lama
LayananWijayakusuma, Mutiara Timur, Sri Tanjung, Tawang Alun, Probowangi, Pandanwangi, lan Lori Wisata Kaliraga
LoketSistem tiket daring; melayani pemesanan langsung dan pengubahan/pembatalan keberangkatan di loket. Terdapat fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass khusus keberangkatan KA jarak jauh/menengah.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 2: sepur lurus)
Kathahing peron2 (siji peron sisi lan siji peron pulo sing pada-pada rada dhuwur)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Jadwal sepurBesut

Iki jadwal sepur ing Setatsiyun Kalibaru per 10 Februari 2021 (manut Gapeka 2021).

No. Sepur Sepur Tumuju Kelas Teka Budhal
116/117 Wijayakusuma Banyuwangi Ketapang (KTG) Eksekutif & Ekonomi Premium 04.25 04.27
180/181 Mutiara Timur 06.07 06.09
314/315 Tawang Alun Bangil (BG) bersambung Malang Kotalama (MLK) Ekonomi 06.43 06.47
290/287 Sri Tanjung Surabaya Kota (SB) bersambung Yogyakarta Lempuyangan (LPN) 08.17 08.19
317 Probowangi Banyuwangi Ketapang (KTG) 11.10 11.12
116/113 Wijayakusuma Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Cilacap (CP) Eksekutif & Ekonomi Premium 12.43 12.45
318 Probowangi Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi 16.04 16.10
288/289 Sri Tanjung Banyuwangi Ketapang (KTG) 18.39 18.47
182/179 Mutiara Wetan Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Premium 18.45 18.49
316/313 Tawang Alun Banyuwangi Ketapang (KTG) Ekonomi 22.19 22.21
Sepur Pandanwangi
Menyang Banyuwangi Ketapang Menyang Jember
No. Sepur Teka Mangkat No. Sepur Teka Mangkat
379 06.39 06.45 380 11.05 11.14
381 15.20 15.22 382 19.33 19.35

GambarBesut

ParipustakaBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.