Sunderland A.F.C.

Sunderland Association Football Club inggih punika sawijining klub bal-balan Inggris ingkang bèrkompetisi ing Liga Utama Inggris. Sunderland ingkang bèrmarkas ing Sunderland, Tyne and Wear mainakè tetandhingan kandangipun ing Stadion Stadium of Light ingkang berkapasitas 49.000 penonton. Sunderland dipunjuluki The Black Cats (Kucing Hitem).

Stadhion of Light Kandhang Sunderlan A.F.C.
Sunderland
Logo Sunderland
Jeneng dawaSunderland Association Football Club
ParabanThe Black Cats
Yasa1879; 143 taun kapungkur (1879)[1]
(sebagai Sunderland and District Teachers)
StadhiyonStadium of Light,
Sunderland
Momotan48.707
BakuAmérika Sarékat Ellis Short
MantriAmérika Sarékat Ellis Short
MènèjerIrlandia Lor Martin O'Neill
LigaLiga Utama Inggris
2011-12ke-13, Liga Utama Inggris
Sana jaringanKaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Current season

Sajarah dan RekorBesut

PamainBesut

  • Pemain ingkang kathah main ing liga: Jimmy Montgomery, main 527 kali (1961-1976)[2]
  • Pencetak Gol ingkang kathah ing liga: Charlie Buchan, mlèbètakèn 209 gol (1911–1925)
  • Pencetak Gol ingkang kathah ing kompetisi: Bobby Gurney, mlèbètakèn 227 gol (1926-1939)
  • Pencetak Gol ingkang kathah ing satunggal mangsa: Dave Halliday, mlèbètakèn 43 gol (Liga Inggris mangsa 1928–29)
  • Pemain ingkang kathah main kanggé nagara: Charlie Hurley, main 36 kali kanggé Républik Irlandia
  • Pembelian termahal: £ 5 yuta, Michael Bridges saking Leeds United (Juli 1999)
  • Penjualan termahal: £10 yuta, Darren Bent saking Tottenham Hotspur (Agustus 2009)

KlubBesut

Pemain lan ManajerBesut

Per 4 Juli 2012.[3][4]

Tim utamaBesut

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
  GK Kieren Westwood
  GK Simon Mignolet
  DF John O'Shea (wakil kapten)
  DF Phil Bardsley
  DF Michael Turner
  DF Wes Brown
  DF Carlos Cuéllar
  DF Matthew Kilgallon
  DF Titus Bramble
  MF Lee Cattermole (kapten)
  MF Jack Colback
No. Pos. Jeneng
  MF Sebastian Larsson
  MF Craig Gardner
  MF Kieran Richardson
  MF David Vaughan
  MF David Meyler
  MF James McClean
  MF Ahmed Elmohamady
  MF Stéphane Sessègnon
  FW Fraizer Campbell
  FW Connor Wickham
  FW Ji Dong-Won

DipunampilakenBesut

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng

ManajerBesut

Manajer:   Martin O'Neill

GelarBesut

  • 6 Juara Liga Inggris (1892, 1893, 1895, 1902, 1913, 1935)
  • 5 Peringkat-2 Liga Inggris (1894, 1898, 1901, 1923, 1935)
  • 2 Juara Piala FA (1937, 1973)
  • 1 Juara Charity Shield (1936)
  • 5 Juara Divisi 1 (1976, 1996, 1999, 2005, 2007)
  • 1 Juara Sheriff of London Charity Shield (1903)
  • 1 Juara Football League War Cup
  • 1 Juara Albufeira Cup (2008)

Cathetan sukuBesut

  1. "Sunderland". Soccerbase. Dibukak ing 19 September 2008.
  2. Dykes, pp 280–282.
  3. "firstteam". Sunderland A.F.C. Dibukak ing 24 July 2009.
  4. "2011–12 squad numbers confirmed". Sunderland A.F.C. 8 August 2011. Dibukak ing 8 August 2011.

Pranala njabaBesut