Tukang Bubur Naik Haji: The Series

Tukang Bubur Naik Haji The Series (TBNH) yaiku sinetron saka Indonesia sing digiyaraké ing stasiyun RCTI saka 28 Mei 2012 tumeka 7 Februari 2017.[1] Sinetron iki digawé minangka pangembangan saka serial filem televisi Maha Kasih dengan episode Tukang Bubur Naik Haji. Ing mangsa wiwitan, sinetron iki diparagani déning Mat Solar, Uci Bing Slamet, Nani Wijaya, Citra Kirana, Andi Arsyil Rahman, lan Latief Sitepu minangka paraga utama. Nanging Mat Solar minangka paraga utama mundur jalaran kahanan awaké sing kurang sehat.[2] Nalika kuwi, Mat Solar mung sanggup tèken kontrak 200 episode.[3]

Tukang Bubur Naik Haji The Series
300px
Posisi Kiri: (H. Muhidin, Rumanah, dan Robby).
Posisi Kanan: (Emak, Hj. Rodiah, Rere, dan Rathmadi)
GenreDrama
Ditulis déningImam Tantowi
ProduserH. Ucik Supra
DiparagakakéUci Bing Slamet
Nani Wijaya
Andi Arsyil Rahman
Citra Kirana
Aditya Herpavi Rachman
Alice Norin
Latief Sitepu
Derry Sudarisman
Ben Kasyafani
Musik déningPurwacaraka
KomposerPurwacaraka
Negara asal Indonésia
Basa asliIndonesia
Gunggung episode2185 (dhaptar episode)
Prodhuksi
Eksekutif prodhuserElly Yanti Noor
ProdhuserLeo Sutanto
KapernahJakarta
Bali & Semarang (spesial episode 1000, 25 Desember 2013)
Yogyakarta (spesial episode 2000, 31 Mei 2016)
Suwéné acara30-240 menit (waktu bervariasi)
ProdhuksiSinemArt Productions
Pambabaran
Saluran tiviRCTI (Indonesia)
Astro (Malaysia)
Format gambarSDTV (480i 4:3)
PAL (576i 4:3)
UHF (Digital DVB-T)
HDTV (1080i 16:9)
Format swaraStereo
Dolby Digital 5.1
Datasat Digital 5.1
Sony Digital 5.1
Lakuné acaraSenin, 28 Mei 2012 – Selasa, 7 Februari 2017
Kronologi
Acara sadurungéYusra dan Yumna
Acara sawiséDunia Terbalik

Ing tanggal 27 Februari 2013, sinetron wis kasil nglumpati sinetron Anugerah kanthi 473-episode lan tanggal 29 April 2013, sinetron iki ngalahaké Islam KTP sing wis 558 episode, mulané Tukang Bubur Naik Haji dadi sinetron kanthi episode paling akèh nomer 3 ing Indonesia. Tanggal 25 Juni 2013 sinetron iki ngalahaké Putri yang Ditukar kanthi 676 episode, ndadèkaké Tukang Bubur Naik Haji ngancik urutan kaping loro. Lan ing tanggal 28 Desember 2013 sinetron iki pungkasané kasil ngalahaké Cinta Fitri kanthi 1002 episode, ndadèkaké Tukang Bubur Naik Haji manggoni minangka urutan kapisan ing pratélan sinetron kanthi cacah episode paling akèh. Sinetron iki pungkasane tamat ing tanggal 7 Februari 2017.

Sinetron iki naté diélingaké déning Komisi Penyiaran Indonesia jalaran panggiyaran tanggal 1 Februari 2014 dianggep nggunakaké kepentingan pribadhi sing nduwèni stasiyun tivi, RCTI, utamané Hary Tanoesoedibjo sing nalika kuwi lagi regeng-regengé nglakoni ing donyané politik karo Wiranto minangka capres lan cawapres sing nembé deklarasi lumantar Partai Hanura.[4]

TBNH mirungganBesut

BebungahBesut

Taun Pasanggiri Kategori Nominasi Kasil
2013 Panasonic Gobel Awards 2013 Aktris Terfavorit Citra Kirana Menang
2013 Panasonic Gobel Awards 2013 Aktor Terfavorit Mat Solar Nominasi
2013 Panasonic Gobel Awards 2013 Drama Seri Terfavorit Tukang Bubur Naik Haji The Series Menang
2013 Festival Film Bandung 2013 Sinetron Terpuji Tukang Bubur Naik Haji The Series Menang
2013 Festival Film Bandung 2013 Pemeran Pembantu Wanita Terpuji Mega Aulia Menang
2014 Panasonic Gobel Awards 2014 Aktris Terfavorit Citra Kirana Nominasi
2014 Panasonic Gobel Awards 2014 Drama Seri Terfavorit Tukang Bubur Naik Haji The Series Menang
2014 International Drama Festival Tokyo 2014 Drama Internasional Tukang Bubur Naik Haji The Series Menang
2015 Panasonic Gobel Awards 2015 Drama Seri Terfavorit Tukang Bubur Naik Haji The Series Nominasi
2015 Panasonic Gobel Awards 2015 Aktris Terfavorit Andi Arsyil Rahman Nominasi
2015 Panasonic Gobel Awards 2015 Aktris Terfavorit Citra Kirana Nominasi
2016 Indonesian Television Awards 2017 Sinetron Terpopuler Tukang Bubur Naik Haji The Series Nominasi
2016 Indonesian Television Awards 2016 Aktor Terpopuler Andi Arsyil Rahman Nominasi
2016 Indonesian Television Awards 2016 Aktris Terpopuler Citra Kirana Nominasi
2016 Silet Awards 2016 Sinetron Tersilet Tukang Bubur Naik Haji The Series Nominasi
2016 Silet Awards 2016 Pemeran Orang Tua Tersilet H. Muhidin (Latief Sitepu) Nominasi
2016 Silet Awards 2016 Pasangan Sinetron Tersilet Robby & Rumana (Andi Arsyil Rahman) & (Citra Kirana) Nominasi
Awards and achievements
Kang sadurungé
{{{before}}}
{{{title}}}
{{{years}}}
Kang sawisé
{{{after}}}

RujukanBesut

  1. "Tamat Malam Ini, Begini Cuplikan Episode Terakhir Tukang Bubur Naik Haji RCTI". newsth.com. Dijupuk 8 Februari 2017.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. "Penjelasan Sinemart Kenapa Mat Solar Hilang dari "Tukang Bubur Naik Haji"". tabloidbintang.com. 2 Februari 2013. Dijupuk 20 Agustus 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  3. "Alasan Mat Solar 'Bajaj Bajuri' Berhenti Akting". tabloidbintang.com. 22 Januari 2016. Dijupuk 20 Agustus 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. ""Tukang Bubur Naik Haji: The Series" Ditegur KPI". tabloidbintang.com. 5 Februari 2014. Dijupuk 20 Agustus 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)

Pranala njabaBesut