Adrianus Djajasepoetra

Mgr. Adrianus Djajasepoetra, S.J. (lair ing Yogyakarta, 12 Maret 1894 – pati 10 Juli 1979 ing umur 85 taun) yaiku Vikaris Apostolik Jakarta wiwit 18 Februari 1953 sing kapilih dening Paus Pius XII. Sadurungé lenggah dadi Vikaris Apostolik, dhèwèké naté dadi rektor ing Kolese Santo Ignatius, Yogyakarta.[2][3]

Mgr.
Adrianus Djajasepoetra
S.J.
Uskup Agung Djakarta
GréjaGereja Katolik Roma
Kauskupan agungDjakarta
Didhapuk18 Februari 1953[1]
Term ended21 Mei 1970
(&&&&&&&&&&&&&017.&&&&&017 taun, &&&&&&&&&&&&&092.&&&&&092 dina)
SadurungéPetrus Johannes Willekens
DiterusakéLeo Soekoto, SJ
Other posts
  • Uskup Agung Tituler Volsinium (1970–1976)
Orders
Ordination15 Agustus 1928[1]
Consecration23 April 1953
by Georges de Jonghe d'Ardoye, M.E.P.
Personal details
Jeneng lairAdrianus Djajasepoetra
Lair(1894-Cithakan:NOMORBULAN-12)12 Maret 1894
Nèderlan Yogyakarta, Hindia Belanda
PatiJuli 10, 1979(1979-07-10) (umur 85)
KabangsanIndonesia
DenominationKatolik Roma
Previous post
  • Uskup Tituler Trisipa (1953–1970)
Sesanti"In nomine Jesu"
(Dalam nama Yesus)

Minangka imam enom, Adrianus makrya ing gereja Kota Baru lan Pugeran Yogyakarta, terus, rong taun naté dikunjara karo tentara Jepang ing Cipinang, Jakarta lan Sukamiskin, Bandung. Sawisé metu saka pakunjaran, Adrianus dadi rektor Kolsani lan Seminari Agung, wakil pangarsané Serikat Yesus lan provikaris dalam wilayah Indonesia.[4]

Sawisé pandhapukan minangka dadi Vikaris Apostolik Djakarta kanthi jejuluk Biskop Tituler Trisipa tanggal 18 Februari 1953, Adrianus ditahbiské dadi biskop tanggal 23 April 1953 déning Nuncio Apostolic kanggo Indonesia uga Biskop Agung Tituler Misthia, Mgr. Georges de Jonghe d'Ardoye, M.E.P., karo Biskop Ko-konsekrator Mgr. Albertus Soegijapranata, S.J. yaiku Vikaris Apostolik Semarang lan Mgr. Pierre Marin Arntz, O.S.C. saka Vikaris Apostolik Bandung.[5]

Amarga Vikariat Apostolik Djakarta dadi Kabiskopan Agung Djakarta ing mangsané Paus Yohanes XXIII, mula Mgr. Djajasepoetra malih Vikaris Apostolik Djakarta dadi Biskop Agung Djakarta wiwit 3 Januari 1961. Adrianus ngrawuhi Konsili Vatikan II (19621965).

Ing yuswané kaping 76 thun, Adrianus nyuwun marang Paus supaya dipensiyunaké minangka Biskop Agung, lan lan ditampa ing tanggal 21 Mei 1970.

RujukanBesut

  1. a b "Catholic Hierarchy". Dibukak ing 23 Juli 2013.
  2. "Estafet Formatio Seminari Tinggi St. Paulus Yogyakarta". Dibukak ing 2013-09-07.
  3. "Catholic Hierarchy". Dibukak ing 2013-09-07.
  4. "Estafet Formatio Seminari Tinggi St. Paulus Yogyakarta". Dibukak ing 2013-09-07.
  5. "Catholic Hierarchy". Dibukak ing 2013-09-07.

Pranala luarBesut